Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sparta deklasovala Slovácko. Fanoušci zaházeli trávník světlicemi

Fotbalisté Sparty porazili v dohrávce 14. kola první ligy Slovácko 4:0 a navázali na sobotní vítězství 1:0 na hřišti obhájce titulu z Plzně. Pražané ztrácejí na vedoucí Viktorii devět bodů, o čtyři méně pak na městského rivala Slavii.

Utkání bylo na pět minut přerušeno

O triumfu v repríze květnového finále domácího poháru, které vyhrál tým z Uherského Hradiště, rozhodli Letenští už v prvním poločase. Nejprve se prosadil Lukáš Sadílek a po něm Tomáš Čvančara. Ve druhé půli se mezi střelce zapsali Lukáš Haraslín a střídající Adam Karabec. Sparta bodovala ve 13 z posledních 14 kol. Slovácko prohrálo v lize po dvou výhrách a je desáté. V nejvyšší soutěži si připsalo nejvyšší debakl od července 2019, kdy prohrálo v Jablonci 0:6.

Zápas se v původním termínu na konci října neuskutečnil, protože Slovácko kvůli mlze hrálo v Evropské konferenční lize s Kolínem nad Rýnem o den později.

V deváté minutě si na Kadlecův centr naběhl na zadní tyč Hofmann, jenže sparťanský gólman Kovář si s jeho zakončením bez problému poradil. Z protiútoku naopak skórovali domácí. Haraslín posunul hlavou míč na Sadílka a ten v pádu ve vápně překonal Nguyena. Šestadvacetiletý záložník se z třetího ligového gólu v sezoně neradoval, jelikož právě ze Slovácka zamířil v létě na Letnou.

V další šanci hostů se ocitl znovu Hofmann po špatném výběhu Kováře, ale ze značky pokutového kopu přestřelil.

O chvíli později bylo utkání na pět minut přerušeno, jelikož příznivci z domácího "kotle" naházeli na hrací plochu několik světlic a dělbuchů a dožadovali se demise klubového vedení. Zbytek stadionu chování této části příznivců důrazně odsoudil. S neukázněnými diváky si šli promluvit trenér Sparty Priske a zraněný kapitán Ladislav Krejčí mladší. Po znovuzahájení zápasu se "kotel" postupně vyprázdnil.

Sparta doma v lize neprohrála posedmé v řadě

Po půlhodině hry přidali Pražané druhý zásah. Zelený našel dlouhým nákopem Čvančaru, ten přetlačil bývalého sparťana Kadlece a zvýšil na 2:0. Člen reprezentační jednadvacítky vstřelil pátý gól v ročníku nejvyšší soutěže.

V závěru úvodního dějství hlavičkoval do břevna domácí záložník Pavelka. Na druhé straně Petržela z vápna zamířil nad.

Krátce po přestávce napřáhl zpoza šestnáctky Mihálik a Kovář jeho ránu vytáhl na roh. V 65. minutě přidal domácí třetí gól. Mejdrův nákop propadl k Pavelkovi a ten našel před brankou zakončujícího Haraslína. Slovenský reprezentant zaznamenal první trefu v ligové sezoně. V závěru utkání se přízemní ranou prosadil podruhé v ročníku nejvyšší soutěže Karabec.

Sparta doma v lize neprohrála posedmé v řadě. Slovácko nezvítězilo venku v nejvyšší soutěži ve čtyřech z posledních pěti duelů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Letenští

Štítky sport, fotbal, Sparta, Slovácko, Praha, 1. FC Slovácko, AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, soutěž, Lukáš Haraslín, Tomáš Čvančara, Lukáš Sadílek, Adam Karabec, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta deklasovala Slovácko. Fanoušci zaházeli trávník světlicemi  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.