Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bohemians 1905 podali protest na sudího Klímu kvůli jeho verdiktům v derby

Vedení fotbalistů Bohemians 1905 podalo protest na rozhodčího Tomáše Klímu kvůli sporným verdiktům v nedělním domácím utkání 14. ligového kola proti Slavii. „Klokani" na klubovém webu poukázali na pět situací, ve kterých podle nich hlavní sudí hrubě chyboval.

Bohemians se nelíbí rozhodnutí o penaltě

Klímův výkon označili za „tendenční v neprospěch našeho klubu". Bohemians ve vršovickém derby prohráli 1:4.

„Klokani" nesouhlasí s posouzením situace z 23. minuty. Po zákroku Jakuba Hromady ve vápně upadl domácí Erik Prekop a videorozhodčí Ondřej Berka po přezkoumání situace vyzval sudího, aby se na souboj podíval ze záznamu. Klíma i po kontrole ze záznamu trval na svém a penaltu pro Bohemians nenařídil.

O chvíli později na opačné straně upadl v šestnáctce po souboji se stopery Antonínem Křapkou a Danielem Krchem Václav Jurečka a hlavní arbitr bez váhání nařídil pokutový kop. Videorozhodčí znovu vybídl Klímu k přezkoumání situace u monitoru, ale sudí původní verdikt opět potvrdil.

„Z našeho pohledu Jurečka svedl s Křapkou souboj rameno na rameno, po kterém teatrálně spadl ve snaze obelstít hlavního rozhodčího a vynutit si výhodu v podobě pokutového kopu. Rozhodčí Klíma i přes možnost situaci opětovně zkontrolovat své rozhodnutí nezměnil," uvedli Bohemians. Sám Jurečka pokutový kop proměnil a posunul Slavii do vedení 2:1.

Fotbalisté Slavie zvítězili v pražském derby na půdě Bohemians 1905 po obratu 4:1. "Klokany" ve šlágru 14. kola první ligy poslal na začátku druhé minuty do vedení Roman Květ, ale vzápětí srovnal Peter Olayinka a ještě do pauzy otočil stav z...

Chtěli delší nastavenou hrací dobu

Další chyby se podle Bohemians Klíma dopustil v nastavení úvodního dějství, kdy domácí Martin Dostál trefil střelou nejspíš mířící do branky slávistického obránce Aihama Ousoua. Klíma ale penaltu za ruku nenařídil, neboť měl slávistický stoper končetinu u těla. „Ousou zahrál rukou v nepřirozené poloze, čímž zvětšil objem vlastního těla," stojí v prohlášení „Klokanů".

Představitelé Bohemians se také domnívají, že čtvrtá branka Slavie v 79. minutě neměla platit. Gólu podle nich „bylo dosaženo po ofsajdovém postavení hráče hostí č. 32 (Ondřej Lingr), který se aktivně zapojil do hry a tím se provinil proti pravidlu o postavení mimo hru".

Bohemians se ohradili také proti nastavení hrací doby prvního poločasu pouze o čtyři minuty. Kvůli ošetření domácího brankáře Huga Jana Bačkovského a přezkoumání dvou situací u videa se podle nich nehrálo osm minut a 47 sekund.

„V profesionální soutěži považujeme takovéto hrubé chyby za nepřijatelné"

„Ať už dojde Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR k závěru, že pochybil hlavní rozhodčí Klíma či VAR Berka, na kterého jsme po utkání 13. kola Mladá Boleslav Bohemians protest nepodávali, přestože se v utkání dopustil hrubých chyb v neprospěch našeho mužstva, v žádném případě si nepřejeme, aby byli rozhodčí Tomáš Klíma a Ondřej Berka v budoucnosti nominováni na jakékoliv utkání Bohemians," prohlásil klub.

„V profesionální soutěži považujeme zejména u rozhodčího Klímy takovéto hrubé chyby za nepřijatelné zejména s ohledem na jeho působení na mezinárodní listině rozhodčích FIFA," dodali Bohemians.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bohemians Praha 1905

Štítky Bohemians Praha 1905, SK Slavia Praha, protest, rozhodčí, Bohemians 1905, Tomáš Klíma, Jakub Hromada, Erik Prekop, FIFA, Fotbalová asociace České republiky, Ondřej Lingr, Martin Dostál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Englic

Ale ten protest jim bude na dvě věci... Jediné, čeho dosáhnou, že si proti sobě poštvou rozhodcovskou mafii.

Středa, 2. listopadu 2022, 08:57Odpovědět

Bohemians 1905 podali protest na sudího Klímu kvůli jeho verdiktům v derby  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.