Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kovboj v Praze močil u zastávky. Když ho strážník napomenul, muž na něj namířil zbraň

Městští policisté museli řešit případ, kdy muž v kovbojském klobouku vybavený střelnou zbraní, čtyřmi noži, slzotvorným prostředkem a elektrickým paralyzérem neváhal použít dvě z těchto zbraní právě na jednoho ze strážníků, který muže předtím upozornil na to, že se dopustil banálního přestupku proti veřejnému pořádku.

Vše začalo ve středu 18. srpna dopoledne v ulici Elišky Přemyslovny na Zbraslavi, kde strážník upozornil muže v kovbojském klobouku, který močil u autobusové zastávky, že se dopouští přestupku. Kovboj hned začal strážníkovi vulgárně nadávat a pak se rozhodl z místa řešení přestupku odejít. „Na opakovanou výzvu hlídky, aby se zastavil, vytáhl z pouzdra připevněného na pásku slzotvorný prostředek a vůči strážníkovi ho použil. Naštěstí zasáhl jen část hrudníku a skla brýlí. Vzápětí byl stejný prostředek použit strážníkem proti pachateli a strážník okamžitě požádal prostřednictvím radiostanice o posilu,“ popsala začátek divoké scény mluvčí strážníků Irena Seifertová.

Přestože měl muž plné oči slzotvorného prostředku, rozhodl se, že na strážníka z kapsy vytáhne střelnou zbraň tvaru malého revolveru. „V tu chvíli si strážník připravil do pohotovostní polohy služební zbraň a všechny kolemjdoucí vyzval, aby se uchýlili do bezpečného prostoru.  To už na místo dorazila posila v podobě autohlídky. Na další opakovanou výzvu pak muž zbraň odložil  a na kapotu auta položil ruce,“ popsala mluvčí a doplnila, že útočník skončil v poutech.

Strážníci u muže našli další zbraně. „Pro podezření ze spáchání trestného činu si třiapadesátiletého muže k dalšímu opatření převzala státní policie. Pachatel byl po zasažení slzotvorným prostředkem ošetřen zdravotníky,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hl. m. Prahy

Štítky kovboj, zbraň, Zbraslav, Praha, Eliška Přemyslovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Johny Rambo

ty voe když musiš tak musiš by mě zajimalo jak to fizl řeši když se mu chce srat !

Pátek, 20. srpna 2021, 21:24Odpovědět

Kovboj v Praze močil u zastávky. Když ho strážník napomenul, muž na něj namířil zbraň  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.