Počasí dnes11 °C, zítra13 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Nedělní fotbalové derby doprovodí bezpečnostní opatření. Nachystaní jsou psovodi i policisté na koních

Začátek fotbalového utkání mezi pražskými S je naplánován na 18:30. Fanoušci letenských plánují dorazit na Eden společně, policisté tedy ve Vršovicích očekávají dopravní komplikace. Klid akce bude zajišťovat několik stovek policistů, mezi nimi i jízdní policie nebo třeba policejní vrtulník.

Zápasy mezi SK Slavia Praha a AC Sparta Praha tradičně doprovází vyhrocená atmosféra. Tu bude v neděli mírnit hned několik poicejních jednotek z několika různých útvarů. „Na tomto opatření se bude podílet několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu, Speciální a Krajské pořádkové jednotky a v neposlední řadě i policistů z oddělení služební hipologie a kynologie. V rámci dohledu nad silničním provozem a veřejným pořádkem bude policistům pomáhat i několik strážníků Městské policie hlavního města Prahy,“ uvedl mluvčí policistů Jan Daněk.

Policisté podle mluvčího při přípravě opatření komunikují nejen s pořadateli a vedení obou klubů, ale i s dopravním podnikem. Fanoušci Sparty se plánují společně sejít na Staroměstské a metrem se přesunout na zastávku Želivského. Odtud půjdou pěšky až do Fortuna Areny. „Celou dobu je budou doprovázet policisté, kteří dohlédnou, aby vše proběhlo v klidu,“ ujistil Daněk.

Mluvčí také upozoril, že vzhledem k davům lidí proudících na zápas se mohou v okolí stadionu před začátkem a po skončení utkání tvořit dopravní kolony.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Policie ČR

Štítky opatření, bezpečnost, policie, AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, derby, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nedělní fotbalové derby doprovodí bezpečnostní opatření. Nachystaní jsou psovodi i policisté na koních  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.