Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Zloděj chtěl okrást ženu na ulici, ubránila se mu cigaretou

Velkou odvahu prokázala žena v Praze 7, když ji ráno přímo na ulici přepadl neznámý muž. Snažil se jí strhnout kabelku a tašku, nevzdala se a ubránila se cigaretou. Po útočníkovi pátrá policie, do vězení může až na deset let.

Ženu si hledaný vyhlédl 24. ledna před šestou ráno. Šla do práce a muž ji přepadl na cestě k zastávce Hradčanská. Chvíli ji sledoval a když nebyl nikdo kolem, zaútočil na ni v ulici Bubenečská.

„K ženě přistoupil zezadu a pokusil se jí z ramene strhnout kabelku a nesenou tašku, což se mu nepodařilo. Poté zintenzivnil útok, ale ani to mu k lupu nepomohlo, jelikož se i přesto ženě díky její duchapřítomnosti podařilo ubránit. Ihned poté neznámý útočník s nepořízenou utekl směrem do ulice Jaselská a Pod kaštany, kde se ztratil z dohledu,“ popsal na webu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Jeho čin i následný útěk ale zachytily kamery a policisté teď prosí o pomoc se jeho identifikací. Je vysoký asi 180 centimetrů, má hubenou postavu. Na sobě měl červenou bundu s černými lemy, hlavu si zakryl kapucí. Měl také černý batoh s bílým nápisem.

„Během loupeže nemluvil, a tak se nedá vyloučit, že může jít i o cizince. Těsně před přepadením se pohyboval v okolí ulic Čínská a Jugoslávských partyzánů,“ zmínil Hrdina. Pokud ho někdo pozná, může volat na linku 158.

„Neznámý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu loupež, za což mu v případě dopadení a odsouzení, hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal Hrdina.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, přepadení, pátrání, Praha, ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme.Více píšu ve vláknech diskusí, nyní u demonstrace na Václavském náměstí.

Sobota, 23. března 2024, 19:20Odpovědět

VIDEO: Zloděj chtěl okrást ženu na ulici, ubránila se mu cigaretou  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.