Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Muž přišel v myčce aut o peněženku, zloděj si z jeho účtu hned vybral dvanáct tisíc

Nepozornost při mytí auta v Plzeňské ulici stála řidiče skoro dvacet tisíc korun. Všiml si ho totiž zloděj, z nezamknutého vozidla mu vzal peněženku a hned si šel vybrat do bankomatu. Povedlo se mu to, protože měl okradený u karty napsaný PIN kód. Po lapkovi teď pátrá policie, hrozí mu až dva roky ve vězení.

Řidič si své terénní auto čistil koncem prosince minulého roku v myčce na Plzeňské ulici. Byl tak zabraný do mytí, že si nevšiml muže, který se k němu z chodníku přiblížil. Zloděj se před ním schovával vždy na opačné straně auta, počkal si na vhodnou příležitost a pak ze sedadla spolujezdce vzal peněženku. 

„V peněžence měl majitel skoro sto čtyřicet euro, platební karty a osobní doklady. Protože byl u jedné z kreditek PIN kód, podezřelému to nedalo, a pokusil se o výběr v nedalekém bankomatu,“ sdělil na webu policejní mluvčí Jan Rybanský. Podařilo se mu dostat přes dvanáct tisíc korun, celkově tak způsobil škodu za skoro dvacet tisíc.

Polici se zatím nepodařilo ho dopadnout, prosí proto o pomoc s jeho identifikací veřejnost. Pokud ho někdo zná, může volat na linku 158.

„Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což v případně dopadení a odsouzení hrozí až dvouletý trest,“ dodal Rybanský.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, zloděj, myčka, Plzeňská, auto, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž přišel v myčce aut o peněženku, zloděj si z jeho účtu hned vybral dvanáct tisíc  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.