Počasí dnes24 °C, zítra26 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Zloděj vykopl dveře do airbnb, lup za padesát tisíc si odnesl v igelitce

Jako z nákupu šel zloděj, který se v centru Prahy vlámal do bytu krátkodobě pronajatému turistovi. Vzal tam totiž vše, co viděl, a házel si to do igelitové tašky jako na pokladně. Ukradl elektroniku v hodnotě padesát tisíc korun a k tomu i doklady. Za své počínání si teď může odsedět až tři roky ve vězení.

Krást se hledanému muži zachtělo v neděli 17. prosince krátce před jedenáctou dopoledne. Vstoupil do vnitrobloku na ulici Opletalova v Praze 1 a prohlížel si jednotlivé dveře. Žádné z nich nebyly kupodivu odemčené, jedny se proto rozhodl vykoupnout. 

„Ihned po vniknutí do bytu bral všechno,co mu přišlo pod ruku a během chvíle tak v připravené igelitové tašce skočila elektronika za více než padesát tisíc korun. Kromě mobilního telefonu, sluchátek, notebooku a čtečky knih, neznámý muž odcizil i osobní doklady ubytovaného osmadvacetiletého cizince, čímž mu způsobil kromě majetkové škody i mnoho dalších nemilých problémů,“ informoval na webu mluvčí policie Richard Hrdina

Zloděj si ale nevšiml přítomných kamer a ty ho při jeho oblíhdce prostoru zachytily ze všech možných úhlů. Zatím se ale policii nepodařilo muže vypátrat, prosí proto o pomoc veřejnost. Pokud ho někdo pozná nebo ví, kde se nachází, může volat linku 158:

„Neznámému muži hrozí v případě dopadení a odsouzení za trestné činy porušování domovní svobody a krádež, až tříletý pobyt za mřížemi,“ dodal Hrdina.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, zloděj, airbnb, igelitová taška, vloupání, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zloděj vykopl dveře do airbnb, lup za padesát tisíc si odnesl v igelitce  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.