Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Policie zná totožnost třinácti ze čtrnácti obětí střelby na univerzitě

, aktualizováno 22. prosince 2023, 9:56

Policie dnes ráno na svém účtu na síti X uvedla, že zná totožnost jedenácti z celkových čtrnácti obětí čtvrteční střelby v budově Filozofické fakulty Univerzity Karlovy. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) Českému rozhlasu Radiožurnálu později řekl, že policie identifikovala už třináct obětí. Na potvrzení totožnosti poslední oběti policisté pracují. Při střelbě zemřelo čtrnáct lidí, dalších 25 střelec zranil.

Na náměstí Jana Palacha dnes v Praze zasahovali u ohlášené střelby ve škole policisté i další složky integrovaného záchranného systému. Na místě zemřelo třináct lidí a dalších pětadvacet bylo zraněno. Policie budovu evakuovala, útočník, student...

Muž, který na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy zabil třináct lidí, nejdřív ve středočeské vesnici Hostouň na Kladensku zabil svého otce. Poté čtyřiadvacetiletý student této fakulty zamířil do Prahy. Policie pracovala s informací, že si chce...

V Česku bude 23. prosince kvůli tragické střelbě den státního smutku

V Česku bude v sobotu 23. prosince k uctění památky obětí tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy den státního smutku. Státní vlajky budou spuštěny na půl žerdi. Rozhodla o tom dnes vláda na mimořádném zasedání, kterého se...

Policisté pracovali v budově filozofické fakulty na náměstí Jana Palacha celou noc na vyšetřování tragédie. „V současnosti stále pokračujeme na místě střelby. Aktuálně máme ztotožněno 11 zemřelých a na potvrzení dalších totožností pracujeme. Ukončení prvotních úkonů na místě předpokládáme v dopoledních hodinách," píše se na účtu policie na síti X.

„Třináct ze čtrnácti celkových obětí toho šíleného masakru už je v této chvíli identifikováno. Policie ČR je samozřejmě v kontaktu s pozůstalými, vždycky s nabídkou psychologické krizové intervence," řekl později Vít Rakušan Českému rozhlasu. „Mezi zraněnými byli tři cizí státní příslušníci," dodal. Podle ministerstva vnitra jsou dva ze zraněných ze Spojených arabských emirátů a jeden z Nizozemska.

Jednou z obětí je ředitelka Ústavu hudební vědy FF UK Lenka Hlávková, o jejímž úmrtí informoval ústav se svolením rodiny.

Útok v budově filozofické fakulty v centru Prahy je nejtragičtějším případem střelby v historii České republiky.

Kromě čtrnácti obětí zemřel i střelec, který po útoku zřejmě spáchal sebevraždu. Podezřelým je čtyřiadvacetiletý student fakulty z obce Hostouň na Kladensku, který střelné zbraně držel legálně a dosud neměl záznam v trestním rejstříku. Inspiroval se podle policie obdobným případem v zahraničí, střelba byla činem osamělého střelce.

Událost vyvolala šok i vlnu solidarity, vláda kvůli tragédii vyhlásila na sobotu 23. prosince státní smutek.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky střelba, policie, oběti, univerzita, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie zná totožnost třinácti ze čtrnácti obětí střelby na univerzitě  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.