Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Muž vytáhl na děti v tramvaji pistoli, pátrá po něm policie

Skupinu dětí v tramvaji vyděsil muž, který na ně vytasil krátkou střelnou zbraň. Na zastávce Blatiny v Řepích sice z vozu utekly, muž ale vystoupil s nimi. Kromě zastrašování revolverem je i verbálně napadal a policie by si s ním o jeho chování chtěla promluvit. Za výtržnictví mu hrozí až dva roky.

Parta asi osmi dětí a hledaný muž do tramvaje číslo 9 nastoupili v sobotu 9. prosince. Když vyjížděli ze zastávky Slánská, začal je slovně napadat a vše vyvrcholilo tím, že na ně vytáhl revolver. 

„Vyděšené děti naštěstí ihned na další zastávce Blatiny z tramvaje utekly a neznámý muž zde vystoupil také a  odešel směrem na Sídliště Řepy. Celé události se všimla pohotová oznamovatelka, která ihned vše nahlásila na tísňovou linku,“ uvedl na webu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Po muži začali policisté okamžitě pátrat a jeho podobu zjistili z kamerových záznamech z tramvaje a zastávky. Hledaný má kolem čtyřiceti let, je vysoký asi 180 centimetrů a má krátké vlasy. Na sobě měl tmavě červenou zimní bundu, šedé kalhoty, zelenou maskáčovou kšiltovku a černé brýle. 

Kromě muže potřebují identifikovat i děti, které ohrozil. Prosí proto rodiče, kterým se potomci o incidentu svěřili, aby zavolali na linku 158.

„Neznámý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu výtržnictví a v případě dopadení a odsouzení, může strávit až dva roky za mřížemi,“ dodal Hrdina.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, revolver, tramvaj, Slánská

VIDEO: Muž vytáhl na děti v tramvaji pistoli, pátrá po něm policie  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.