Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidič autobusu na drogách srazil seniorku na přechodu. Případ řeší kriminalisté

Kriminalisté řeší případ šestatřicetiletého řidiče autobusu, který měl pod vlivem drog srazit osmasedmdesátiletou ženu na přechodu pro chodce. Podle policie řidič při odbočování vpravo pravděpodobně přehlédl ženu, která na vyznačeném přechodu pro chodce a srazil ji. Ta při nehodě utrpěla těžké zranění a záchranáři ji vrtulníkem transportovali do jedné z pražských nemocnic.

Řidič autobusu se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní, ale problém pro něj byl test na jiné návykové látky. „Ten vyšel s pozitivním výsledkem na látky amfetamin/metamfetamin. Vzhledem k pozitivnímu test na drogu se řidič podrobil i lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu,“ popsala policejní mluvčí Michaela Richterová.

Řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu v případě odsouzení hrozí trest půl roku až čtyři roky ve vězení.

„V souvislosti s touto událostí se obracíme s žádostí o pomoc na všechny možné svědky, kteří průběh dopravní nehody viděly nebo mají jakékoliv poznatky, aby kontaktovali policisty na lince tísňového volání 158,“ dodala mluvčí.

K nehodě došlo 30. listopadu po druhé hodině odpolední v ulici Čsl. armády v Kladně a vyjížděly k ní všechny složky integrovaného záchranného systému včetně vrtulníku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky policie, autobus, nehoda, drogy, seniorka, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič autobusu na drogách srazil seniorku na přechodu. Případ řeší kriminalisté  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.