Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Muž náhle zkolaboval na ulici. Život mu zachránila kolemjdoucí žena a přivolaní policisté

Velké štěstí na duchapřítomné kolemjdoucí měl pětačtyřicetiletý muž, který v úterý 24. října kolem páté hodiny odpolední náhle zkolaboval a upadl na chodník. Život mu okamžitě začala zachraňovat kolemjdoucí žena a další muž běžel zazvonit na policejní stanici. Právě tento rychlý zásah muži zachránil život.

„Policisté Václav Šejnoha a Radek Sokola na nic nečekali a okamžitě běželi na místo, kde se nacházel muž v bezvědomí. S sebou si vzali medivak a automatizovaný externí defibrilátor AED,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Policisté na místě uviděli muže v bezvědomí, kterému už poskytovala první pomoc žena, jejíž muž běžel k policistům pro pomoc.

Jeden z policistů u muže v bezvědomí zkontroloval životní funkce a zjistil zástavu dechu, a tak začal s kardiopulmonální resuscitací. Druhý policista mezitím muži připojil přístroj AED.

„Přístroj po analýze výboj nedoporučil a dal pokyn k pokračování v resuscitaci. Takto policista pokračoval asi dalších 9 minut, a to až do příjezdu ZZS a převzetí muže do péče. Po příjezdu se záchranářům povedlo obnovit životní funkce pětačtyřicetiletého muže a převezli jej od mladoboleslavské nemocnice,“ popsala mluvčí a doplnila, že lékař zdravotnické záchranné služby konstatoval, že okamžitou reakcí a započatou resuscitací ze strany kolemjdoucí ženy a následnou nepřetržitou, téměř desetiminutovou, resuscitací ze strany policistů všichni zúčastnění zachránili muži život.

K události došlo na náměstí v Bělé pod Bezdězem.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky záchrana života, muž, kolaps, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muž náhle zkolaboval na ulici. Život mu zachránila kolemjdoucí žena a přivolaní policisté  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.