Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Policie navrhla obžalovat muže za založení požáru, při kterém uhořelo šest koní

Pražští kriminalisté podali návrh na obžalobu třicetiletého muže, který podle nich v dubnu založil požár stájí na Císařském ostrově v Praze. V ohni zahynulo šest koní a dva poníci. Za spáchání trestných činů obecné ohrožení, poškození cizí věci a týrání zvířat hrozí muži v případě odsouzení až patnáctileté vězení. Koně patřili jezdecké škole, předběžná škoda byla vyčíslena na 3,5 milionu korun.

„Návrh na podání obžaloby třicetiletého muže byl podán na Městské státní zastupitelství v Praze, kdy podle kriminalistů podezřelý založil ještě další čtyři požáry," uvedli kriminalisté na síti X. Obvodní soud pro Prahu 7 muže v dubnu poslal do vazby.

K požáru na Císařském ostrově ležícím mezi Stromovkou a Trojou vyjížděli hasiči 11. dubna po poledni, oheň likvidovaly tři profesionální a tři dobrovolné jednotky. Hořely stáje o rozloze zhruba 20 krát deset metrů. Ve stájích uhořelo šest koní, dva poníci a jedna kočka, nikdo z lidí se nezranil. Hasiči už u stájí na Císařském ostrově zasahovali podle médií na konci března, tehdy likvidovali požár slámy u výběhu.

Muže viněného ze založení požáru na Císařském ostrově poslal soud do vazby

Soud poslal do vazby devětadvacetiletého muže, kterého policie stíhá kvůli založení požáru stájí na Císařském ostrově v Praze. Detektivové muže obvinili z poškození cizí věci a týrání zvířat, v případě odsouzení mu hrozí až šestileté vězení. Při...

Stáje patří Jezdecké škole Praha 7, která organizuje jízdy na koních a ponících pro děti od tří let i dospělé a pořádá příměstské letní tábory. Škola po požáru založila transparentní účet a vybrané peníze chtěla využít na vybudování nové stáje, pořízení poníků a zajištění letních příměstských táborů pro děti. Majitel stáje Josef Koudela dnes řekl, že se potřebné peníze vybrat nepodařilo.

„V současné době jednáme s magistrátem o náhradním pozemku, na kterém bychom chtěli vybudovat nové boxy," uvedl Koudelka. Jednání se ale podle něj protahují, trvají už několik měsíců. Škola nyní funguje na zhruba padesát procent, a to díky přátelům, kteří jí zapůjčili dva malé a dva velké koně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR, Hasiči Praha

Štítky požár, stáje, koně, policie, obžaloba, žhář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

A nebylo by lépe ho zavřít do stodoly, a zapálit ji?

Čtvrtek, 26. října 2023, 08:06Odpovědět

Policie navrhla obžalovat muže za založení požáru, při kterém uhořelo šest koní  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.