Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Muže viněného ze založení požáru na Císařském ostrově poslal soud do vazby

Soud poslal do vazby devětadvacetiletého muže, kterého policie stíhá kvůli založení požáru stájí na Císařském ostrově v Praze. Detektivové muže obvinili z poškození cizí věci a týrání zvířat, v případě odsouzení mu hrozí až šestileté vězení. Při požáru minulý týden zahynulo osm koní patřících jezdecké škole, předběžná škoda dosáhla 3,5 milionu korun.

„Vazební zasedání se konalo v pátek, obviněný byl vzat do vazby," uvedla mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 7 Iva Kaňáková. Podezřelého muže zadrželi policisté minulý čtvrtek. Tehdy uvedli, že má zřejmě na svědomí ještě další trestné činy.

K požáru na Císařském ostrově ležící mezi Stromovkou a Trojou vyjížděli hasiči minulý týden v úterý po poledni, oheň likvidovaly tři profesionální a tři dobrovolné jednotky. Hořely stáje o rozloze zhruba 20 krát deset metrů.

VIDEO: Stáje v Praze lehly popelem. Uhynuli v nich koně

V úterý před třináctou hodinou vyjížděli pražští hasiči na Císařský ostrov, odkud byl z velké dálky vidět dým. Hasiči přijeli ke stájím, které v plném rozsahu zachvátily plameny. Ve stájích, které lehly popelem, bylo osm koní, ti při požáru uhynuli.

Ve stájích uhořelo osm koní, nikdo z lidí se nezranil. Vyšetřovatelé hasičů i kriminalisté začali zjišťovat příčinu vzniku požáru. Hasiči už u stájí na Císařském ostrově zasahovali podle médií na konci března, tehdy likvidovali požár slámy u výběhu.

Stáje patří Jezdecké škole Praha 7, která organizuje jízdy na koních a ponících pro děti od tří let i dospělé a pořádá příměstské letní tábory. Provozovatelé školy minulý týden na sociálních sítích poděkovali za vyjádřenou podporu a nabídky pomoci. Majitel stájí Josef Koudela chce provoz jezdecké školy obnovit, pokud sežene dostatek peněz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS hl. m. Prahy

Štítky policie, vazba, žhář, soud, Císařský ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muže viněného ze založení požáru na Císařském ostrově poslal soud do vazby  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.