Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Pražská advokátka obrala přes čtyřicet klientů, přišla si na víc než sto padesát milionů

Při vyšetřování zpronevěry, které se dopustila pražská advokátka a její koncipientka, už kriminalisté evidují 44 subjektů, které dvojice okradla. Celkem si ženy přišly na skoro 153 milionů korun. Na co peníze použily policisté stále zjišťují.

O případu pražští policisté informovali v září minulého roku. Advokátka a advokátní koncipientka od července 2022 do září 2022 utrácely peníze, které měly v advokátní úschově. Koncem září evidovali jedenáct případů a škodu padesát milionů.

O rok později kriminalisté na případu stále pracují, poškozených už je ale 44 a škoda skoro 153 milionů. „Stíhání bylo rozšířeno o další trestný čin a to podvod. Vzhledem k tomu, že pominuly důvody vazby, byly obě ženy již propuštěny na svobodu. Lhůta na vyšetřování byla prodloužena do března 2024,“ uvedl na webu policejní mluvčí Jan Daněk.

Škoda způsobená pražskou advokátkou přesáhla podle policie 120 milionů

Zjištěná škoda, kterou podle vyšetřovatelů způsobila pražská advokátka zpronevěrou peněz z úschovy, už přesáhla 120 milionů korun. Policie nyní eviduje 19 poškozených klientů. O obvinění advokátky a její koncipientky informovali kriminalisté v...

V rámci vyšetřování na účtech advokátní úschovy zajistili deset milionů korun, dvě osobní auta, dva karavany a chatu v Krkonoších. Co ženy udělaly s dalšími finančními prostředky stále zjišťují.

Podle informací z webu České advokátní komory se jedná o Hanu Sukovou a koncipientku Pavlu Marešovou. Oběma pozastavili výkon advokacie a právní praxe.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky policie, advokátka, zpronevěra, peníze, koncipientka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Po rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Sami, Iluze o lůze, Knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell1984 v bendostánu nic neobvyklého (višvander, FTV Prima zoom Zlato národu ukradeno zaTošovského, na svobodny-svet.cz Má práce v Kauflandu bylo okrádat dodavatele (samozřejmě naše místní). Na drbně generál Hynek Blaško Trampoty EU, článek První výročí vzniku války na Ukrajině, gen Petr Pelz na Inovace Republiky o návratu do minulého století, projev Alice Wedel Afd na yt Roman Kirsch čtitulky s ukázkou začerněných smluv Ursuly, hodnocení Anděly Sara Wagenknecht, Minúta pravdy Milana Uhríka, více píšu ve vláknech diskuse.

Středa, 18. října 2023, 14:25Odpovědět

Pražská advokátka obrala přes čtyřicet klientů, přišla si na víc než sto padesát milionů  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.