Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

VIDEO: Hledaná žena se žloutenkou poplivala v Praze u nádraží policistu. Nebylo to poprvé

Až tři roky ve vězení může strávit žena, která v Praze u Hlavního nádraží plivla policistovi do obličeje. Má totiž žloutenku typu C a je si toho vědoma. V plivání si desetkrát trestaná recidivistka zřejmě libuje, podobně už letos v březnu zaútočila na kriminalistu.

Žena, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání, vysedávala na lavičce ve Vrchlického sadech u nádraží. Právě tam si jí všimla i hlídka a požádala ji, ať s nimi jde vypovídat na služebnu.

„Šestatřicetiletá žena nejdříve policistům opakovaně tvrdila, že je to omyl, že byla na policejní služebně již den před tím. Následnou kontrolou však policista ověřil, že se jedná o aktuálně nově vyhlášené pátrání a z tohoto důvodu ji vyzval, aby hlídku následovala na místní oddělení,“ uvedla na webu policejní mluvčí Eva Kropáčová

Poslechla, ale během cesty k autu začala policistům i kolemjdoucím sprostě nadávat. To se vystupňovalo ve chvíli, kdy po ní jeden z policistů chtěl, ať odloží zapalovač a jehlu, které měla v rukou.

„Po nasazení pout se její agrese začala rychle stupňovat, urážela policisty, snažila se je udeřit a dokonce jednomu z policistů několikrát plivla do obličeje, přičemž jej zasáhla přímo do očí a úst. Ve vozidle eskortovaná sama posléze policistům sdělila, že je nakažená Hepatitidu typu C,“ informovala Kropáčová. 

Ženě pak naměřili skoro dvě promile alkoholu v dechu. Kromě toho zjistili, že už byla desetkrát trestána a policistu plivanci nenapadla poprvé, ale už i v březnu letošního roku.

„Z tohoto důvodu policisté zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu šíření nakažlivé lidské nemoci a výtržnictví, za což ji v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody v délce až tří let,“ doplnila Kropáčová.

Poplivaný policista teď musí chodit na odběry krve, pokud se u něj žloutenka projeví, okamžitě ho budou léčit.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, žloutenka, pouta, hlavní nádraží, nemoc, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Hledaná žena se žloutenkou poplivala v Praze u nádraží policistu. Nebylo to poprvé  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.