Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Cizinci, kteří v centru Prahy pobodali muže, skončili v rukou policie. Ještě v den útoku si pro ně přišla zásahovka

Ve čtvrtečních brzkých ranních hodinách se v centru Prahy rozhořel konflikt, který skončil vážným bodným poraněním mladého muže. Kriminalistům z prvního oddělení pražské policie se podařilo cizince, kteří měli útok na svědomí, vypátrat ještě ten samý den. U jednoho z nich navíc našli drogy.

„Spor mezi muži započal v jednom baru, kdy následovala nejprve slovní rozepře a následně fyzický útok na poškozeného,“ popsala začátek incidentu mluvčí policie Violeta Siřišťová. Muž se před útočníky pokusil utéct, v ulici Dlouhá ho však dohnali a jeden z nich použil při útoku rozbitou skleněnou láhev. Tou třiatřicetiletému muži způsobil vážná bodná zranění, kvůli kterým byl převezen do nemocnice.

Na útočníky si posvítila zásahová jednotka

Vzhledem k povaze incidentu si případ převzali kriminalisté prvního oddělení a ještě ve čtvrtek vypátrali totožnost a místo výskytu útočníků. „Jednoho účastníka konfliktu vypátrali krátce po skutku, kdy prohlídkou u něj nalezli větší množství kokainu a extáze. Šetřením případu zjistili, že se tento cizinec snažil počáteční útok odvrátit a napadení se nezúčastnil,“ uvedla v tiskové zprávě Siřišťová. Případ tak převzali policisté oddělení, které se zaměřuje na pouliční a drogovou kriminalitou a obvinili muže ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami. V případě odsouzení mu tak hrozí až pět let ve vězení.

Útočníky, kteří se na napadení přímo podíleli, zadržela zásahová jednotka a zadrželi je v místě jejich pobytu. „Kriminalisté oba muže ve věku 34 a 32 let obvinili ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví, za což jim v případě odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krimi, policie, drogy, pobodání, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinci, kteří v centru Prahy pobodali muže, skončili v rukou policie. Ještě v den útoku si pro ně přišla zásahovka  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.