Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Pivo, prosecco, kokain. Pražští řidiči vyrazili na silnice posilněni alkoholem i drogami

Strážníci městské policie se během kontrol řidičů v hlavním městě nestačili divit. Za volantem odhalili lidi, kteří byli pod vlivem alkoholu i drog. Jedním z hříšníků byl dokonce i taxikář, který nadýchal jedno promile a ještě jel bez dokladů.

Během uplynulého víkendu hlídky přistihly celkem pět řidičů, kteří se na silnice vydali po konzumaci alkoholu nebo drog. Dva výtečníky odhalili v Praze 12, když při řízení v noci nezapnuli světla. A po kontrole bylo strážníkům hned jasné, proč to nezvládli.

„Dvaadvacetiletý mladík při kontrole dokladů působil značně roztěkaně, ruce se mu třásly. Test na alkohol byl negativní, zato ten na drogy odhalil kokain,“ popsala na Facebooku městské policie mluvčí Irena Seifertová.

Druhá, jednašedesátiletá, řidička po zastavení zmateně hledala doklady a když ji vyzvalo k dechové zkoušce, ukázalo se na přístroji 1,8 promile. „Žena strážníkům tvrdila, že vypila jen dvě skleničky prosecca,“ uvedla Seifertová.

Další dva opilce načapali v Praze 14. Když řešili jedno promile řidiče, který porušil zákazovou značku, upozornil na sebe jiný muž podivným parkováním. „Když se jim snažil vysvětlit, že má moc dlouhé auto, a že je parkování naprosto v pořádku, strážníci ucítili typický alkoholový odér,“ napsala Seifertová.

Nařídili mu, že rozhodně nesmí řídit a na přeparkování si má někoho zavolat. Po deseti minutách se ale třiadvacetiletý cizinec rozjel a při dechové zkoušce se ukázalo, že má v těle 2,5 promile.

Zákon v sobotu porušil i profesionál. Na řidiče taxíku zavolala hlídku žena a oznámila jí, že je opilý. Doklady u sebe neměl, za to jedno promile v dechu. Strážníkům řekl, že měl jedno pivo.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky městská policie, alkohol, drogy, auto, řidiči, kokain, pivo, prosecco

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pivo, prosecco, kokain. Pražští řidiči vyrazili na silnice posilněni alkoholem i drogami  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.