Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

VIDEO: Dvojice okradla v Praze seniorky, z bytů jim odnesla šperky za dvě stě tisíc

Pár zlodějů během jednoho dne vykradl byt dvěma seniorkám v různých částech Prahy. Muž se ženou se dostali do jejich bytů a odnesli si šperky dohromady za dvě stě tisíc korun. Dvojice jsou zřejmě cizinci, kteří přebývají v hotelích. Hrozí jim až dva roky vězení.

Dvojice si na oběti políčila 21. března. První starší ženu si vyhlédli v Praze 7, když šla na nákup. Muž jí nabídl pomoc s taškou, tak to ale odmítla. Dostali se ale ke klíčům od jejího bytu a v době, kdy nakupovala, si odemkli její byt a ukradli šperky za sto tisíc.

O pár hodin později se přesunuli do Prahy 5. „Seniorka otevřela dveře do domu podezřelé, která se dožadovala vstupu do jejího bytu, neboť jí mělo na balkon spadnout prádlo. Bohužel si seniorka neuzavřela dveře do bytu, a během jejich komunikace do něj vnikl komplic a stejně jako v prvém případě si z bytu odnesl šperky za sto tisíc korun,“ popsal na policejním webu mluvčí Jan Rybanský.

S okradenými žena nemluvila česky, anglické věty si překládala do češtiny v mobilu. Policisté došli k tomu, že by dvojice mohla být cizinci, kteří na jednom místě přebývají pár dní v hotelu a pak se přesunou jinam. „Obracíme se tak i na zaměstnance těchto provozoven, aby kontaktovali linku 158, pokud se u nich tyto osoby ubytují nebo opět bydlí,“ vyzval Rybanský.

Dvojice je podezřelá z krádeže a porušování domovní svobody, za což je mohou do vězení poslat až na dva roky.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, pátrání, cizinci, seniorky, krádež, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dvojice okradla v Praze seniorky, z bytů jim odnesla šperky za dvě stě tisíc  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.