Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Nenapravitelný zloděj si na pervitin vydělával kradením v drogeriích

Pražští kriminalisté dopadli lapku, jehož rajonem byly drogerie. Bral tam kosmetiku, parfémy i elektrické zubní kartáčky, které pak prodával a za obdržené peníze si kupoval svou dávku pervitinu. Hrozí mu až tři roky vězení.

Podle policie si šestatřicetiletý muž udělal z krádeží v drogeriích regulérní živobytí. Dovedl sehnat jakékoliv zboží, to pak prodával, aby měl na jídlo a drogy. Dokonce dostal přezdívku „Drogista“.

Pod oblečení si strkal jak pleťové krémy a parfémy, tak elektrické zubní kartáčky a zastřihovače vlasů. Snažil se být nenápadný, při činech ho ale zachytily bezpečnostní kamery a policisté ho tak mohli snadněji identifikovat.

Čtrnáctkrát trestaný recidivista pak mužům zákona vysvětlil, že po propuštění z vězení v lednu neměl na jídlo a drogy a peníze si tak obstarával právě v drogeriích. „Svůj typický den popsal kriminalistům tak, že se po dopoledním odpočinku vypravil nejdříve na oběd a následně do některé z pražských drogérií a po úspěšné krádeži a prodeji odcizeného zboží si zakoupil svojí denní dávku pervitinu,“ uvedla na webu policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Kriminalisté zatím objasnili deset případů jeho řádění, domnívají se ale, že je jich mnohem víc. Obvinění takto totiž trávil skoro každý den. Žádají proto veřejnost a zaměstnance drogerií o oznámení dalších možných krádeží tohoto muže. Volat mohou na linku 158.

Zatím ho usvědčili z krádeží za skoro 50 tisíc korun, za což si může odsedět až tři roky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, zadržení, zloděj, krádeže, drogerie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Nenapravitelný zloděj si na pervitin vydělával kradením v drogeriích  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.