Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Zloděj kradl v kancelářích i sklepech. Jeho poslední výpravu mu překazila policie

Pražští kriminalisté se od začátku května zabývají případy rozsáhlé majetkové trestné činnosti. Na zlodějské výpravy se po nocích vydával šestatřicetiletý recidivista. Vloupával se do kanceláří, sklepních kójí a kočárkáren. Kradl hlavně horská a treková jízdní kola za několik desítek tisíc korun, ale i elektroniku, trezory a pokladny.

Recidivista se v jednom případě vloupal do garáže rodinného domu v Praze 6, ale když chtěl z místa odejít i s ukradeným jízdním kolem, vyrušil ho majitel, který se snažil nezvaného hosta v garáži uzamknout. Zloděj ho však přemohl a z místa utekl.

Past však sklapla při další výpravě zloděje, při které ho policisté zpacifikovali a omezili na osobní svobodě. Našli u něj nářadí, včetně rozlamovače zámků a speciálně upravených špachtlí. U zloděje doma policie našla další velké množství ručního nářadí, elektroniku a ukradená kola. „Kriminalisté muži připisují více než deset skutků se škodou téměř dvě stě tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

„Šestatřicetiletého muže, který byl již v minulosti desetkrát soudně trestán za majetkovou trestnou činnost, kriminalisté obvinili ze spáchání trestného činu krádež. Jelikož skutky páchal i přesto, že byl za takový čin v posledních třech letech odsouzen, hrozí mu až pětiletý pobyt za mřížemi,“ uvedla mluvčí a dodala, že kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na jeho vzetí do vazby.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky zloděj, recidivista, dopadení, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Zloděj kradl v kancelářích i sklepech. Jeho poslední výpravu mu překazila policie  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.