Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Muž se přiznal k postřelení školáka. Policie ho stíhá na svobodě

Pražští kriminalisté z oddělení vražd zahájili trestní stíhání sedmašedesátiletého muže. Ten je podezřelý z postřelení třináctiletého chlapce, ke kterému došlo v úterý v parku na Černém Mostě v Praze. Muž se k činu přiznal a spolupracuje s policií. Stíhání je podle policistů vedeno na svobodě a v případě odsouzení hrozí muži za tento trestný čin až pět let za mřížemi.

Pražští policisté vyšetřují postřelení třináctiletého chlapce, ke kterému došlo dnes na Černém Mostě. Dítě podle nich není v ohrožení života, záchranáři ho převezli do nemocnice. Na místo vyjela i zásahová jednotka, která zadržela dva muže a...

Kriminalisté z oddělení vražd zahájili trestní stíhání sedmašedesátiletého muže, který je podezřelý z postřelení třináctiletého chlapce na Černém Mostě.

Podle policistů se muž k činu přiznal, s kriminalisty spolupracuje a byla mu odebrána zbraň, kterou střílel. „Stíhání je vedeno na svobodě a v případě odsouzení mu za tento trestný čin hrozí až pět let odnětí svobody,“ uvedli policisté na twitterovém účtu.

Incident se stal v úterý v parku v Praze 9. Podle svědků zřejmě někdo střílel na skupinu dětí vzduchovkou, zraněný chlapec zůstal při vědomí. „Muž se vzduchovkou vystřelil do hloučku dětí a jednoho chlapce nešťastně trefil. Ten byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice. Při zásahu našli policisté blíže nespecifikovanou sbírku zbraní (pravděpodobně nefunkčních). Situaci ovšem bereme velice vážně a jsme znepokojeni z dění v této lokalitě. V následujících dnech bude zvýšen dohled MP v oblasti," popsal místostarosta Prahy 14 Jaromír Krátký (ODS) na svém facebookovém profilu.

Policisté na místě nalezli několik zbraní, které zajistil pyrotechnik, a zadrželi dva muže. Jednoho z nich později propustili, protože u něj nezjistili žádné protiprávní jednání.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky kriminalita, obvinění, školák, střelba, Praha, Černý Most, zbraň, ODS, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se přiznal k postřelení školáka. Policie ho stíhá na svobodě  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.