Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: V Praze postřelili třináctiletého chlapce. Policie zadržela dva muže

, aktualizováno 1. listopadu 2022, 17:35

Pražští policisté vyšetřují postřelení třináctiletého chlapce, ke kterému došlo dnes na Černém Mostě. Dítě podle nich není v ohrožení života, záchranáři ho převezli do nemocnice. Na místo vyjela i zásahová jednotka, která zadržela dva muže a našla několik zbraní.

O události informovali policisté v jednu hodinu na Twitteru. „Na Černém Mostě v Praze 9 řešíme případ postřelení 13letého chlapce. Ten je v péči záchranářů a není v ohrožení života,“ píše se na policejním účtu. 

Ke střelbě podle nich došlo v parku, zjišťují další podrobnosti. „Na místě jsou prvosledové hlídky, zásahová jednotka pražské policie a probíhá pátrání po možném střelci," uvedli policisté po 14. hodině.

O deset minut později už zadrželi dva podezřelé.

„Na pomoc chlapci ihned vyrazila posádka záchranářů společně s lékařem a inspektorem. Zajistili žilní vstup, doplnili tekutiny, podali léky na bolest a provedli ošetření rány. Hoch byl následně při vědomí transportován do Motolské nemocnice,“ popsala na Twitteru mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Podle místostarosty Prahy 14 Jaromíra Krátkého (ODS) muž se muž s partou dětí hádal a vystřelil na ně. „Dnes se bohužel řešil nelogický spor občana s dětmi. Muž se vzduchovkou vystřelil do hloučku dětí a jednoho chlapce nešťastně trefil. Ten byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice. Při zásahu našli policisté blíže nespecifikovanou sbírku zbraní (pravděpodobně nefunkčních). Situaci ovšem bereme velice vážně a jsme znepokojeni z dění v této lokalitě. Pachatelé jsou zadrženi a v následujících dnech bude zvýšen dohled MP v oblasti," popsal Krátký na svém Facebooku.

„Na pomoc chlapci ihned vyrazila posádka záchranářů společně s lékařem a inspektorem. Zajistili žilní vstup, doplnili tekutiny, podali léky na bolest a provedli ošetření rány. Hoch byl následně při vědomí transportován do Motolské nemocnice,“ popsala na Twitteru mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Kvůli zásahu policie byla uzavřena ulice Slévačská a provoz odkloněn. Jak informoval web Pražské integrované dopravy, zastávky Žárská a Sídliště Lehovec nejsou autobusy 110 a 141 obsluhovány a jedou jinou trasou. „Na objízdné trase se zřizuje zastávka "Lehovec" oběma směry v zastávkách pro náhradní dopravu (u tramvajového obratiště)," napsal PID.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Eva Hradilová

Štítky policie, střelba, dítě, Černý Most, zranění, Praha, zbraň, Twitter, Fakultní nemocnice v Motole, Policie České republiky, ODS, Pražská integrovaná doprava, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vaněk

...to jsem zvědav, kolik jim bude "hrozit"... :-D

Úterý, 1. listopadu 2022, 16:51Odpovědět

VIDEO: V Praze postřelili třináctiletého chlapce. Policie zadržela dva muže  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.