Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Zemřela Hana Maciuchová. Byla dlouholetou členkou Divadla na Vinohradech

Po dlouhé a těžké nemoci dnes zemřela herečka Hana Maciuchová, která byla dlouholetou členkou pražského Divadla na Vinohradech. Bylo jí 75 let. Rodačka ze Šternberka zemřela dnes v Olomouci. „Rozloučení proběhne pouze v úzkém rodinném kruhu," oznámila dnes hereččina sestra Silvie Marková.

Hana Maciuchová, která se narodila 29. listopadu 1945 ve Šternberku, má na kontě nespočet divadelních, televizních i filmových rolí. Od roku 1969 byla členkou pražského Divadla za branou a od roku 1971 hrála v Divadle na Vinohradech, kde se objevila v představeních Obchodník s deštěm, Cyrano z Bergeraku, Zločin a trest a dalších.

Populární byla Maciuchová díky televizi. V letech 2008 a 2009 získala cenu TýTý pro nejlepší herečku. Hrála například v seriálech Krkonošské pohádky, Žena za pultem, Nemocnice na kraji města nebo Chalupáři.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Hana Maciuchová

Štítky úmrtí, herečka, Olomouc, Praha, Hana Maciuchová, Divadlo na Vinohradech, Šternberk, TýTý, Krkonošské pohádky, Žena za pultem, Bergerac, Nemocnice na kraji města, Chalupáři, herec, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřela Hana Maciuchová. Byla dlouholetou členkou Divadla na Vinohradech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.