Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Řidič se řítil Prahou rychlostí 170 kilometrů za hodinu. Nakonec havaroval do sloupu

V sobotu 17. dubna večer policisté v Praze pronásledovali řidiče v osobním autě. Vše začalo nahlášením dopravní nehody, kdy řidič nacouval svým autem do skleněných dveří urgentního příjmu Nemocnice Na Bulovce. Na místo vyrazili policisté, ale muž začal s vozidlem ujíždět a nereagoval na výzvy k zastavení. Hlídku se snažil setřást a zběsile kličkoval po silnici, jel v protisměru a několikrát i na červenou. Prahou se místy řítil rychlostí až 170 kilometrů za hodinu.

Po přibližně 25 kilometrech celé pronásledování skončilo, jelikož řidič v Chodovské ulici v Praze 4 narazil do sloupu veřejné signalizace. Jenže ani to nebyl konec, protože se v autě zamknul a nechtěl z něj vystoupit.

Policisté nakonec museli rozbít okénko, aby ho z vozidla dostali. To ale muž vytáhl teleskopický obušek a pepřový sprej, kterým začal po policistech stříkat. Proto došlo ze strany policistů k použití teaseru, který definitivně zlomil jeho podpor,“ uvedl policejní tiskový mluvčí Jan Daněk.

Na místě se pětapadesátiletý muž podrobil dechové zkoušce i testu na drogy, vše s negativním výsledkem. Řidičské oprávění měl, a také nebyl v celostátním pátrání ani jeho auto nebylo kradené.

Motivaci jeho jednání zatím neznáme a nyní ji budou zjišťovat kriminalisté čtvrtého policejního obvodu, kteří se věcí zabývají pro podezření ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, za což hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi. Nicméně v tuto chvíli nelze vyloučit ani rozšíření právní kvalifikace o obecné ohrožení, kde hrozí trest až osmiletý,“ doplnil Daněk.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky krimi, policie, rychlost, řidič, auto, Praha, Nemocnice Na Bulovce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vilém Ringel

Teda to jim trvalo než zlomili ten jeho podpor

Pondělí, 19. dubna 2021, 09:26Odpovědět

Řidič se řítil Prahou rychlostí 170 kilometrů za hodinu. Nakonec havaroval do sloupu  |  Krimi  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.