Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Pražští policisté oživovali dělníka. Zkolaboval na stavbě v Holešovicích

Masáž srdce i elektrický výboj museli použít policisté při resuscitaci muže, který zkolaboval na stavbě v Holešovicích. Spolu se záchranáři se jim podařilo dělníka oživit, sanitka ho poté odvezla do nemocnice.

K případu vyjeli policisté minulý týden ve čtvrtek, hodinu po poledni. Na místě zasahovali příslušníci z oddělení hlídkové služby a pohotovostní motorizované jednotky v rámci programu First responder. „V rámci této spolupráce, v případě život ohrožujících situací, vyžádá dispečink záchranné služby spolupráci nejbližší policejní hlídky, která je vybavena mimo jiné i automatizovaným externím defibrilátorem AED,“ vysvětlila v prohlášení pro novináře policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Na stavbě našli ležet sedmačtyřicetiletého muže, kterého se pokoušel oživit jeho kolega s operátorkou tísňové linky 155 na telefonu.  „Jeden z policistů resuscitoval, druhý si mezitím připravil přístroj AED, který doporučil a následně i provedl u muže jeden výboj,“ popsala situaci Siřišťová.

Muže pak předali posádce zdravotnické záchranné služby. „Společnými silami se nakonec podařilo u muže funkci srdce obnovit a po zajištění byl převezen do nemocnice,“ dodala Siřišťová.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kolaps, první pomoc, záchranná služba, Holešovice, dělník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Pražští policisté oživovali dělníka. Zkolaboval na stavbě v Holešovicích  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.