Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Děravý strop, myší bobky, plíseň. Obchod v Sapě kontrolou potravinářské inspekce neprošel

Kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce tentokrát v tržnici Sapa nezavřeli restauraci, jak je v posledních měsících zvykem, ale velkoobchod s potravinami. Při návštěvě je překvapily díry ve stropu, plesnivé zdi i chlaďáky, myší bobky a všudypřítomná špína.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce je v libuššské tržnici Sapa stálým hostem, nechodí tam nakupovat, ale kontrolovat, zda místní podniky dodržují pravidla prodeje. V posledních několika měsících už museli kvůli špíně, plísním nebo výskytu hlodavců zavřít několik restaurací.

A podobný osud potkal i velkoobchod s potravinami Grantitude House, do kterého se inspektoři podívali 1. listopadu. Uvítaly je díry ve stropu, trus hlodavců, plísně na stěnách i v chladicích zařízeních. Bylo jasné, že úklid je výrazně zanedbaný, špína byla totiž na podlaze, stěnách a dokonce i na stropě. A aby toho nebylo málo, provozovatel ještě nevhodně skladoval potraviny, které prodával.

„Na základě zjištěných hygienických nedostatků jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ uvedli inspektoři na Facebooku. Nemohli totiž vyloučit, že by nedošlo k ohrožení zdraví spotřebitelů. 

O tři dny později zákaz uvolnili, ovšem jen pro prodejní plochu. „Zákaz užívání nadále trvá pro prostor skladu suchých potravin, prostor chlazeného skladu, prostor mrazicího skladu a oba prostory horních skladů s potravinami,“ doplnili inspektoři na svém webu. 

Ohodnoť článek

Foto Státní zemědělská a potravinářská inspekce

Štítky Státní zemědělská a potravinářská inspekce, kontrola, Sapa, potraviny, obchod, špína, hlodavci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děravý strop, myší bobky, plíseň. Obchod v Sapě kontrolou potravinářské inspekce neprošel  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.