Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Probíhá Evropský týden sportu. Kde všude si Pražané mohou zacvičit zdarma?

Od soboty 23. do soboty 30. září probíhá devátý ročník Evropského týdne sportu. Tato iniciativa Evropské komise má podpořit zdravý životní styl občanů a vylákat je na různá sportoviště, kde si mohou zadarmo zacvičit.

Zájemci si mohou vybrat z více než 80 fitness clubů, venkovních i vnitřních sportovišť po celém Česku. Ty nabízí buď vstup zdarma, možnost zúčastnit se bezplatně ukázkové lekce nebo třeba výzvu, do které se může široká veřejnost zapojit.

Jednou z takových výzev je například 10 000 kroků pro každodenní dobrodružství, která účastníky motivuje splnit denní doporučený počet kroků. Soutěžit proti sobě mohou týmy i celá města.

Hodina tance nebo posilování

Ze skupinových lekcí je v nabídce například jóga, pilates, kruhový trénink nebo hodina tance. Přehled sportovišť, které se do kampaně zapojily, najdete zde

Podmínkou účasti je zpravidla rezervace, protože kapacita je omezená.

Cílem iniciativy, která probíhá už od roku 2015, je přivést co nejvíce lidí ke sportu a k aktivnímu životu. „Hlavním poselstvím Evropského týdne sportu je, že každý má právo a schopnost sportovat, bez ohledu na věk, pohlaví, fyzickou kondici či zdravotní stav. Cílem je podpořit tedy sportování a fyzickou aktivitu všech lidí, ať už se jedná o profesionální sportovce, nebo jen občany, kteří chtějí zlepšit své zdraví a pohodu. Je také součástí boje proti sedavému způsobu života a obezitě, která je stále větším problémem v Evropě,“ vysvětlují pořadatelé na webu akce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky sport, Evropský týden sportu, fitness, zdarma, akce, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Probíhá Evropský týden sportu. Kde všude si Pražané mohou zacvičit zdarma?  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.