Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Praha 1 preventivně uzavřela pískoviště, na jednom našli závadný písek

Městská část Praha 1 musela preventivně uzavřít některá pískoviště na svém území, na dětském hřišti Za Haštalem totiž zjistili písek nevyhovující kvality. Tam už ho odstranili a přivezli nový, Jednička teď ale kontroluje i další místa.

Nevhodný písek během pravidelné kontroly zjistili ve středu 16. srpna na hřišti Za Haštalem. Během čtvrtka ho hned vyměnili, radnice teď ale testuje písek na ostatních místech a pískoviště na svém území proto po konzultaci s Hygienickou stanicí hlavního města preventivně uzavřela. Uzavírání celých hřišť není podle hygieniků nutné, výjimkou je to na Slovanském ostrově, které je celé písčité.

Dnes odebírají vzorky z pískovišť na hřištích Masná, Vlašská a Vrchlického sady. Z hřišť Kampa, Pod Karlovým mostem a Františkánská zahrada písek preventivně odvezou a nahradí ho novým.

„Certifikovaný písek na pískoviště dětských hřišť Prahy 1 dodává již téměř 15 let stejný dodavatel. Dosud nebyl s jeho kvalitou žádný problém. Díky dlouhodobé a osvědčené spolupráci jsme se nyní dohodli na rychlém řešení nastalé situace a na dodání nového písku na náklady dodavatele,“ uvedla městská část na svém Facebooku.

Bez omezení jsou nyní hřiště Za Haštalem, Lannova, Vojanovy sady, Klárov.


 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 1

Štítky pískoviště, hřiště, kontrola, písek, hygiena, testy, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 1 preventivně uzavřela pískoviště, na jednom našli závadný písek  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.