Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Hygienici testovali vodu v přírodních koupalištích v Praze, tři mají sníženou průhlednost

Pracovníci Hygienické stanice hlavního města vyrazili k sedmi přírodním koupalištím, aby zjistili, jaká je tam před sezónou kvalita vody. Čtyři z nich prospěly na jedničku, tři dostaly dvojku za mírně zhoršené vlastnosti. Koupat se ale může bez obav všude.

Hygienici sledují jakost vody ve čtyřech přírodních koupalištích v Motole, na Šeberáku, v Hostivaři a na Džbánu. Hlídají také biotopy ve Lhotce a v Radotíně a kontrolují i betonovou nádrž Divoká Šárka.

„Odběry vody probíhají jedenkrát za dva týdny, v případě betonové nádrže Divoká Šárka jedenkrát za měsíc,“ píše se na webu pražských hygieniků.

Kvalitu vody ve zmíněných koupalištích kontrolovali během května. Rybník Motol, koupaliště Hostivař, nádrž Divoká Šárka a biotop Lhotka dostali jedničku, voda je vhodná ke koupání. „Nezávadná voda s nízkou pravděpodobností vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci s vyhovujícími smyslově postižitelnými vlastnostmi,“ doplnili hygienici.

To Šeberák, Džbán a radotínský biotop si odnesli dvojku, voda má totiž mírně zhoršené vlastnosti. Podle hygieniků je to snížená průhlednost, voda je ale nezávadná a koupat se v ní lidé mohou. Doporučují ale po koupání sprchu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Za záchranu koupaliště Lhotka

Štítky koupání, Hygienická stanice hlavního města, kontrola, voda, kvalita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici testovali vodu v přírodních koupalištích v Praze, tři mají sníženou průhlednost  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.