Počasí dnes22 °C, zítra32 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Filosofická fakulta zrušila výuku do konce zimního semestru, zkoušky budou dobrovolné

Filozofická fakulta Univerzity Karlovy zrušila výuku do konce zimního semestru, tedy do 12. ledna. Zkouškové období se uskuteční podle harmonogramu akademického roku, atestace ale budou dobrovolné, stejně jako skládání státních závěrečných zkoušek.  O detailech budou studenty vedoucí kateder informovat v příštím týdnu. Budova fakulty na náměstí Jana Palacha, v níž student školy minulý týden zastřelil 14 lidí, zůstane uzavřená minimálně do konce ledna.

V týdnu od 8. ledna mohou vyučující zorganizovat se studenty setkání, jejich účelem ale nebude výuka. I tato setkání by byla dobrovolná. Zkouškové období pak začne podle plánu od 15. ledna. Atestace budou dobrovolné, podle situace může být jejich forma upravena. „Chceme vás ujistit, že i kdybyste nezískali za zimní semestr ani jeden kredit, budete moci v klidu pokračovat ve svém dalším studiu a v budoucnosti studium úspěšně dokončit," uvedla fakulta.

Na bázi dobrovolnosti se uskuteční i státní závěrečné zkoušky. „Neúčast na státních závěrečných zkouškách v lednu a únoru 2024 u nikoho neohrozí možnost v klidu a úspěšně dokončit studium, studenti přihlášení ke státním závěrečným zkouškám, kteří je nebudou chtít nyní vykonávat, budou omluveni," stojí v pokynech pro studenty.

Výuka na ostatních fakultách zůstane zachovaná v běžné podobě, univerzita ale doporučuje směrem ke studentům citlivý přístup.

Budova filozofické fakulty zůstane po útoku zavřená minimálně do konce ledna

Hlavní budova Filozofické fakulty Univerzity Karlovy na náměstí Jana Palacha v centru Prahy zůstane po tragické střelbě z 21. prosince uzavřena minimálně do konce ledna. Před týdnem tam student školy zastřelil 14 lidí, studentů i pedagogů...

Studujícím a zaměstnancům také fakulta nabízí účast na skupinové psychologické podpoře. První setkání se uskutečnila ve čtvrtek a dnes, další jsou plánována na leden. Další informace o možnostech krizové pomoci jsou k dispozici na stránkách UK.

Výdej osobních věcí z budovy FF UK na náměstí Jana Palacha bude pokračovat od 4. ledna do konce měsíce, a to každý čtvrtek od 08:00 do 16:00 a každé úterý od 11:00 do 18:00 v budově UK POINT na adrese Celetná 13. Podle UK již byly majitelům předány zhruba tři čtvrtiny všech věcí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Eva Hradilová

Štítky policie, střelba, smrt, náměstí Jana Palacha, Praha, Filosofická fakulta, Univerzita Karlova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filosofická fakulta zrušila výuku do konce zimního semestru, zkoušky budou dobrovolné  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.