Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Pražské technické školy budou více spolupracovat s podniky, vznikla nová dohoda

Praha chce podpořit technické vzdělávání a spolupráci škol s trhem práce. Zajistit to má nová dohoda, kterou podepsalo vedení města spolu s řediteli škol a zástupci Českého svazu zaměstnavatelů v energetice. Vzdělávání se tak má více přizpůsobit požadavkům trhu práce v oblasti energetiky.

„Technické školství má u nás dlouhou tradici, také díky tomu si naše republika získala pověst inovativních a zručných techniků. Jakákoliv podpora tohoto oboru, který bývá v současnosti občas přehlížen, je vítaná. Vedení hlavního města si význam technického školství uvědomuje a výsledkem je i tato dohoda,“ uvedl v tiskové zprávě pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Dohoda je oboustranně přínosná

Školy, které dohodu podepsaly, jsou Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Františka Křižíka a vysočanská SOŠ Centrum odborné přípravy a Gymnázium. Těm její plnění přinese možnost zvyšovat kvalitu odborného vzdělávání v reakci na požadavky trhu práce a zapojení moderních trendů do výuky. Pro firmy to naopak bude znamenat zdroj kvalitních pracovníků.

„Velmi si vážíme uzavření dohody o spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy a oceňujeme podporu odborného vzdělávání ze strany vedení hlavního města. Na území Prahy působí naše členské školy – dvě střední a jedna vysoká škola. Podpora je důležitá i proto, že tyto školy patří mezi páteřní školy pro energetický sektor,“ zdůraznil ve zprávě pro novináře Richard Vidlička, ředitel představenstva Českého svazu zaměstnavatelů v energetice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MHMP

Štítky Praha, trh práce, energetika, Bohuslav Svoboda, ODS, MHMP, školství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražské technické školy budou více spolupracovat s podniky, vznikla nová dohoda  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.