Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Všechny informace o Praze pohromadě. Katalog městských částí doplnil data i funkce

Institut plánování a rozvoje hlavního města kompletně přepracoval a doplnil web, který shromažďuje veškeré informace o jednotlivých městských částech. Zájemci v Katalogu městských částí najdou třeba rozlohu parků, počet kulturních památek nebo věkovou strukturu obyvatel.

Databáze obsahuje informace o všech 57 městských částech a kromě klasických dat o hustotě zalidnění nebo počtu kulturních zařízení je v ní možné dohledat třeba i přehled nákupních center, počet obyvatel na jednoho lékaře nebo kolik lidí dojíždí do metropole za prací.

„Díky tomu pak můžeme lépe určit, ve které městské části chybí škola, kde Pražané nemají v docházkové vzdálenosti park nebo třeba tramvaj, kde je třeba postavit supermarket. Velkou výhodou Katalogu městských částí je i to, že data lze mezi sebou porovnávat,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátora Petr Hlaváček (STAN).

Katalog městských částí najdete zde.

Informace u každé městské části začínají rozlohou, pokračují přes přírodní prvky a kvalitu ovzduší, pak se zabývají veřejným prostranstvím a obyvateli, bydlení, ekonomickou stránkou, ekologií, cyklisty, kulturou i školstvím.

„V katalogu lze například zjistit, že nejvyšší počet pracovních příležitostí lidé najdou na Praze 1 či že nejvyšší hustota zalidnění je na Praze 2. Co se veřejné vybavenosti týče, v počtu nejvíce domovů se seniory vede Praha 10, naopak nejnižší kapacita mateřských škol je na Praze 6. Praha 17 vede s nejvyšším počtem nezaměstnaných osob, stejná městská část však zároveň vynaložila největší investice v přepočtu na obyvatele,“ píše se v tiskové zprávě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Katalog městských částí, IPR, informace, městské části, databáze, městská část, Praha, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, Petr Hlaváček, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechny informace o Praze pohromadě. Katalog městských částí doplnil data i funkce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.