Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Lidé mohou hlasovat o jménech pro luskouny. Budou to Fazolka a Bourák?

Začalo hlasování o jménech pro dvojici luskounů, která nově žije pražské zoo. Vybírat mohou lidé na Portálu Pražana do 12. dubna, o tři dny později pak pár oficiálně představí. Pro každé ze zvířat je na seznamu pět jmen.

Zvířata přicestovala z tchajpejské zahrady v půlce dubna a od té doby byla v karanténě. Pražská zoo je umístila do pavilonu Indonéská džungle, který byl pro jejich klidnou adaptaci částečně uzavřen, a jejich prostory zakryty.

Lidé vybírají ze jmen, která vyplynula z ankety na sociálních sítích. Důležitá byla také jejich podobnost s těmi původními. Pro samičku Run Hou Tang tak na seznamu jsou Runa, Ruby, Rut, Růženka, Fazolka. Sameček Guo Bao se může jmenovat Kuba, Bourák, Gusta, Guba nebo Hugo.

Zapojit se mohou nejen Pražané, ale lidé z celé republiky. Přihlásit se na portálu mohou přes své údaje do státní Identity občana, Bankovní identity nebo datové schránky.

„Hlasování je sice primárně určené pro obyvatele metropole, ale de facto není omezené. Na portálu bude dostupné až do půlnoci 12. května. Z jednoho uživatelského účtu bude započítán jen jeden hlas,“ uvedl v tiskové zprávě Tomáš Barczi, generální ředitel městské společnosti Operátor ICT, která portál provozuje.

Do pražské zoo dorazila dvojice luskounů. Lidé je uvidí za měsíc

Z Tchaj-wanu přiletěli do Zoo Praha dva luskouni krátkoocasí, pro které byla přestavěna noční expozice. Měsíc teď budou v povinné karanténě a v druhé polovině května by se měli poprvé ukázat návštěvníkům. Ti také budou moci hlasovat o jejich...

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Taipei Zoo

Štítky luskoun, zoo, jména, hlasování, portál pražana, ZOO Praha, Kuba, Datová schránka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé mohou hlasovat o jménech pro luskouny. Budou to Fazolka a Bourák?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.