Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vezměte se v magický den 22. 2. 2022. Osmička pořádá mimořádné svatební obřady, další matriky udělí výjimky

Numerologové se už nemohou dočkat magického data 22. 2. 2022. Dvojka je podle nich velmi šťastné číslo, proto by tento nezapomenutelný den měl být využit například na svatbu. Pokud by si zamilovaní svou lásku slíbili zrovna tento den, vznikne podle numerologů velký předpoklad k tomu, že manželství bude šťastné. Magické datum se rozhodly neignorovat i mnohé matriky, které nabízejí konání mimořádného svatebního dne či předem domluvené oddání mimo běžný oddací den.

Dvojka číslem lásky, štěstí, klidu a růstu

Letošní únor s sebou přinese opravdu mimořádné datum, a to 22. 2. 2022. Podle numerologů by těchto magických čísel měli lidé co nejvíce využít a zajistit si v životě co nejvíc štěstí, lásky, klidu a růstu. Některé pražské matriky se rozhodly zájemcům nabídnout možnost uspořádat svatební obřad v tento numerologicky zajímavý den, jiné matriky souhra čísel pravděpodobně nenadchla.

Osmička se rozhodla den s magickými čísly využít naplno

Nejzajímavější program na tento den připravila Osmička, která se rozhodla uspořádat mimořádný oddací den v Obřadní síni Libeňského zámku. „Rozhodli jsme se z 22. února učinit mimořádný svatební den. Přestože na hru čísel moc nevěřím, setkával jsem se s dotazy, zda se v Libni bude v „dvojkový“ den oddávat. Řekli jsme si tedy, že zájemcům vyjdeme vstříc, nakonec mít na snubním prstýnku samé dvojky může být pro manželské páry docela hezká vzpomínka,“ řekl starosta Prahy 8 Ondřej Gros (ODS). Osmá městská část obřady plánuje uskutečnit od deváté hodiny ranní do půl druhé hodiny odpolední s tím, že každá svatba potrvá půl hodiny. V tento den má tak na území Osmičky možnost uzavřít sňatek devět párů.

Stvrdit lásku svatebním slibem v den s těmito magickými čísly nabízejí i ostatní městské části Prahy. „Praha 1 samozřejmě plánuje toto magické datum využít. Na 22. února 2022 a dokonce i na 2. února a 20. února máme naplánované svatební obřady. Takže v únoru máme tři výjimečná data. Termíny už máme dokonce plně obsazené, protože žádosti přijímáme už delší dobu. Oddáváme nejen v naší svatební síni na Staroměstské radnici, ale také na místech, která si vyberou samotní snoubenci,” sdělila Pražské Drbně vedoucí odboru matrik Prahy 1 Lenka Jelínková s tím, že na Staroměstské radnici by mělo proběhnout zhruba deset svateb a na jiném vhodném místě dalších pět. K tomu by pracovníci této matriky měli uzavřít také dvě registrovaná partnerství.

Nezapomenutelná pražská veselka. Moderní, romantická i zcela netypická svatební místa v Praze

Ne všechna území mají obyvatele, kteří by byli pyšní na to, v jakém městě žijí. To se však s největší pravděpodobností nedá tvrdit o Pražanech. Mnozí z nich jsou totiž pyšní na to, že právě v tomto městě mohou bydlet. Proto se často stává, že lidé...

Další městské části přišly se speciálními výjimkami

„Matrika Prahy 6 má svatební dny vždy ve čtvrtek a v pátek, případně první sobotu v měsíci, nicméně na základě zvláštní žádosti umožňuje uzavřít manželství i mimo tyto běžné termíny, potažmo i na jiném vhodném místě než v klasické obřadní síni. Toto speciální povolení je vždy zpoplatněné, zájemci musí zaplatit poplatek tisíc korun. Na 22. února momentálně evidujeme šest žádostí a všem těmto žadatelům plánujeme vyhovět,” řekl Pražské Drbně mluvčí Prahy 6 Jiří Hannich.

Praha 4 má v úterý 22. února běžný svatební den a žádné speciální akce neplánuje. „Momentálně tam máme rezervovaných pět svateb. Je to pro nás běžný svatební den, nic mimořádného,” řekl tiskový mluvčí Prahy 4 Jiří Bigas.

Dvojka se v tento den také rozhodla oddávat a pro zájemce má stále volná místa. Zamilovaní, kteří by si své ANO chtěli říct v krásném parku Grébovka, tak nyní mají jedinečnou šanci. „Na tento den jsme vyhradili jako obřadní místo Pavilon Grébovka. Zatím máme nahlášené tři obřady, ale kapacitně bychom zvládli oddat více párů. Další zájemci tak mohou kontaktovat naše matrikáře,” sdělila Pražské Drbně mluvčí Prahy 2 Andrea Zoulová.

22. února snoubence za poplatek oddá i matrika Prahy 7. „Zatím tady máme čtyři rezervace, pouze jedna z nich je potvrzená,” řekla Pražské drbně vedoucí oddělení matriky Prahy 7 Marcela Požárková s tím, že snoubenci se na Sedmičce většinou berou ve třech obřadních síních této městské části. Tři církevní svatby má 22. února v plánu matrika Prahy 5.

Mimořádný svatební den, který plánuje Osmička, nechystá ani Devítka. „Speciální svatební den nemáme, ale umožňujeme snoubencům to, aby se tento den mohli nechat oddat v naší obřadní síni,” řekla pro Pražskou Drbnu Marie Kurková tisková mluvčí Prahy 9 s tím, že momentálně na 22. února mají jednu potvrzenou svatbu a jednu žádost o uskutečnění obřadu.

Kam v lednu za kulturou i zábavou? Workshop pro děti, ples ve středověkém stylu či divadelní komedie

Praha jako hlavní město České republiky nabízí mnoho kulturních akcí a zajímavých zážitků. Lidé, kteří nechtějí svůj volný čas trávit doma u televize, mohou v lednu zavítat na nejrůznější divadelní představení, koncerty či plesy. Podívejte se na...

Desítka a Trojka oddávat nebudou

„V tento den svatby neplánujeme. Mimo oddací dny oddáváme jen v opravdu výjimečných případech, například z důvodu nemoci jednoho z manželů, kdy není možné čekat delší dobu na oddací den. 22. února tuto výjimku dělat nebudeme a obřady tedy v tento den neplánujeme. Především kvůli momentální personální situaci. Máme pracovníka v pracovní neschopnosti a jednoho pracovníka na zástup a obáváme se také covidu,” prozradil pro Pražskou Drbnu tiskový mluvčí Prahy 10 Jan Hamrník. V tento den nebude snoubencům udělovat výjimku také Prahy 3.

Spider-man skládá muzikál, zatímco Antonio Banderas má tvůrčí blok

Hrané zpracování anime Kovboj Bebop by mohlo potěšit i diváky dosud nepolíbené tímto žánrem. Podobně tak muzikál tick, tick...BOOM! není jen pro muzikálové nadšence. Na své si přijdou i fanoušci Antonia Banderase, Penelope Cruzové či Collina...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky svatba, láska, magie, čísla, datum, matriky, radnice, Praha, městská část, Drbna.cz, Ondřej Gros, Marie Kurková, Staroměstská radnice, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vezměte se v magický den 22. 2. 2022. Osmička pořádá mimořádné svatební obřady, další matriky udělí výjimky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.