Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nejsem antivaxer, hlásá Landa. Očkování musí být svobodnou volbou každého člověka, říká

Včera jsme informovali o tom, že internet během minulých dní zaplavily fotky Daniela Landy, Lubomíra Volného nebo Ilony Csákové, tedy zarytých odpůrců očkování proti covidu, se vzkazy o tom, že se nechali naočkovat a totéž doporučují i svým fanouškům a podporovatelům. V reakci na článek se na naši redakci obrátil Daniel Landa s tím, že si nepřeje být dáván do souvislosti s pojmem antivaxer.

„Očkování proti covidu musí být svobodnou volbou každého člověka“

Ve středu dopoledne jsme zveřejnili článek, ve kterém jsme popsali internetový fenomén posledních dnů. „Národ Tě potřebuje! Očkuj se i TY! Daniel Landa,“ stojí na koláži s fotkou Daniela Landy, která koluje internetem a zřejmě poprvé se objevila ve vláknu komentářů pod jedním z příspěvků na twitterovém účtu uživatelky HolkazPrahy.

Redakce se už před zveřejněním článku snažila získat reakci Daniela Landy nebo Lubomíra Volného, ta Landova však přišla až několik hodin po zveřejnění článku. „Byl bych rád, kdybyste mě nedával do souvislosti s pojmem antivaxer. Je to minimálně velmi zavádějící. Můj názor na věc je dlouhodobě známý. Očkování proti covidu musí být svobodnou volbou každého člověka. Je tedy na občanech, aby si zjistili všechny informace a potom se sami rozhodli,“ napsal Daniel Landa, který před několika dny skrze svou iniciativu Zlatý špendlík radil lidem, aby na protest proti opatřením proti covidu-19 zahltili krajské hygienické stanice dotazy.

Očkuj se i ty, vyzývá Landa, jde však o fake. Doufáme v žalobu, říkají autoři koláží

Internet během uplynulých hodin zaplavily fotky Daniela Landy, Lubomíra Volného nebo Ilony Csákové, tedy zarytých odpůrců očkování proti covidu, se vzkazy o tom, že se nechali naočkovat a totéž doporučují i svým fanouškům a podporovatelům. Nejde...

„Nejsem antivaxer ani vaxer“

Landa v reakci zdůraznil, že není ani na straně lidí, kteří jsou očkovaní, ani na straně těch, kteří jsou neočkovaní. „Nejsem antivaxer ani vaxer. Volám po svobodě a velmi mi vadí nátlak, vydírání a lživá reklama. Očkování je ale každého soukromá věc,“ popisuje.

Landa dodal, že díla internetových vtipálků mu nevadí. „Memy ani satira mi nevadí, vadí mi ale, když nějaký profil tvrdí, že je to pravda, protože se mnou právě mluvil. To už je lež a pomluva. Bránit se zatím nebudu, protože jde o falešné profily, jak jsme zjistili, ale pokud někdo konkrétní, a tak to zprvu vypadalo, bude lživě tvrdit, že se mnou právě hovořil, bránit se budu, pomlouvat se nenechám,“ uzavřel Landa.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vojtěch Procházka

Štítky Daniel Landa, očkování, memy, internet, Paralelní listy, Praha, očkování proti COVID-19, Lubomír Volný, Ilona Csáková, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Pecka

Landa je jen ubožák s nízkým IQ … zoufalec, chorobě toužící po zviditelnění, ačkoli nemá sebemenší talent …

Pondělí, 20. prosince 2021, 18:15Odpovědět

Nejsem antivaxer, hlásá Landa. Očkování musí být svobodnou volbou každého člověka, říká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.