Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nizozemský král pilotoval letadlo s fanoušky Feyenoordu. Ti už v Praze zranili jednu ženu

Nizozemský král Willem-Alexander dopravil do Prahy jako kopilot fanoušky Feyenoordu ke čtvrtečnímu utkání Evropské konferenční ligy proti Slavii. Jak uvedla nizozemská média, fanoušci se až po přistání v pražské metropoli dozvěděli, kdo seděl v kokpitu linkového letu společnosti KLM z Amsterodamu. Policisté už řešili první případ zranění, které mají na svědomí právě fanoušci Feyenoordu.

Král Willem-Alexander létá pravidelně

„Myslím, že teď už je opravdový fanoušek Feyenoordu," řekl jeden z příznivců rotterdamské televizi RTV Rijnmond. Dodal, že bez ohledu na výsledek utkání už pro něj bude cesta do České republiky znamenat životní zážitek.

Král Willem-Alexander byl dosud známý spíše jako fanoušek Ajaxu Amsterodam. Aby si udržel pilotní průkaz, létá pravidelně na strojích nizozemsko-francouzských aerolinek KLM. I na cestách za státními povinnostmi bývá často pilotem oficiálního vládního letounu.

Na zápas se Slavií míří tisíce fanoušků Feyenoordu. Policie povolala posily z jiných krajů

Fotbalisté pražské Slavie ve čtvrtek v předposledním z šesti utkání skupiny Evropské konferenční ligy přivítají lídra tabulky Feyenoord Rotterdam. Nizozemské fotbalisty přijedou podle policie podpořit asi tři tisícovky fanoušků Feyenoordu, a tak...

Fanoušci v Praze pyrotechnikou zranili turistku

Chování nizozemských fanoušků v Praze monitorují policisté, kteří povolali i posily z jiných krajů. Už včera v podvečer došlo na Staroměstském náměstí k odpálení pyrotechniky, při kterém byla zraněna žena. „Pyrotechnika zranila turistku. Policisté podezřelého, který měl pyrotechniku odpálit, na místě zajistili,“ uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Dnes ve čtyři hodiny se mají fanoušci Feyenoordu sejít opět v centru Prahy a pochodem se přesunout ke stadionu Slavie. „Celou dobu na ně budou dohlížet pořádkové jednotky, aby eliminovaly možné násilnosti a narušení veřejného pořádku,“ popsal mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto KLM, Natascha Libbert

Štítky sport, fotbal, zajímavosti, Slavia, Feyenoord, zranění, pyrotechnika, Praha, SK Slavia Praha, KLM Royal Dutch Airlines, Evropská konferenční liga UEFA, Amsterdam, AFC Ajax, Česko, RTV Rijnmond, Jan Daněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nizozemský král pilotoval letadlo s fanoušky Feyenoordu. Ti už v Praze zranili jednu ženu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.