Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na zápas se Slavií míří tisíce fanoušků Feyenoordu. Policie povolala posily z jiných krajů

Fotbalisté pražské Slavie ve čtvrtek v předposledním z šesti utkání skupiny Evropské konferenční ligy přivítají lídra tabulky Feyenoord Rotterdam. Nizozemské fotbalisty přijedou podle policie podpořit asi tři tisícovky fanoušků Feyenoordu, a tak chystá rozsáhlá bezpečnostní opatření. Do akce se zapojí několik stovek policistů z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky a v neposlední řadě i policisté se psy a na koních. K dispozici bude i policejní vrtulník.

Nizozemští radikálové se zapojili do násilností v Rotterdamu

Čtvrteční utkání Evropské konferenční ligy mezi pražskou Slavií a Feyenoordem Rotterdam proběhne za přísných bezpečnostní opatření policie.

„Vzhledem k tomu, že očekáváme příjezd i některých radikálních příznivců hostujícího týmu, kteří se v minulých dnech zapojili do násilností v Rotterdamu a nemůžeme vyloučit jejich agresivní chování, pražské policisty posílí kolegové z pořádkových jednotek z Brna, Plzně a Ústí nad Labem,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk.

Stovky fanoušků nizozemského klubu by měly dorazit do Prahy už ve středu, takže policie posílila výkon služby v ulicích metropole již od dnešního odpoledne.

České policii pomůžou i policisté z Nizozemska

Policie zjistila, že fanoušci Feyenoordu se mají zítra ve čtyři hodiny sejít v centru Prahy a přesunout se ke stadionu Slavie. „Celou dobu na ně budou dohlížet pořádkové jednotky, aby eliminovaly možné násilnosti a narušení veřejného pořádku,“ popsal mluvčí policie.

Policistům bude pomáhat několik desítek městských strážníků, ale do Prahy přijede v rámci přípravy bezpečnostního opatření i sedm policistů z Rotterdamu, kteří se specializují na problematiku fotbalového násilí. Česká policie komunikuje i s velvyslanectvím Nizozemského království.

„Při přípravě bezpečnostních opatření úzce spolupracujeme nejen s pořadateli, ale i s ostatními subjekty, kterých se opatření dotkne,“ doplnil Jan Daněk.

Slavia si může zajistit postup

Český šampion si v případě, že nad Feyenoordem zvítězí a Haifa zároveň remizuje s Unionem Berlín, zajistí minimálně druhé místo a tím účast v jarní vyřazovací fázi. Červenobílí chtějí aktuálně třetímu celku nizozemské ligy oplatit porážku 1:2 z úvodního vzájemného duelu.

„Čeká nás předposlední zápas ve skupině a my potřebujeme body k tomu, abychom postoupili. Potřebujeme navázat na dobré výkony z posledních zápasů. Chceme to zvládnout, v posledním kole v Berlíně to bude strašně těžké. Je to bundesliga, víme, jaké to bylo vloni v posledním kole v Leverkusenu," připomněl slávistický trenér Jindřich Trpišovský rok starý debakl 0:4 na závěr skupiny Evropské ligy. Jeho svěřenci už tehdy měli jistý postup a následně došli až do čtvrtfinále.

Utkání začne v Edenu ve čtvrtek v 18:45. Po zpřísnění protikoronavirových pravidel se už fanoušci s výjimkou dětí nedostanou na stadion po předložení negativního testu, vstup jim umožní pouze dokončené očkování nebo prodělání nemoci v posledních šesti měsících. Slavia navíc vzhledem k aktuální situaci zastavila veřejný prodej vstupenek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tribuna Sever

Štítky sport, fotbal, Slavia, Feyenoord, fanoušci, policie, Praha, SK Slavia Praha, bezpečnostní opatření, pořádková jednotka, Evropská konferenční liga UEFA, Hertha BSC Berlin, Jan Daněk, FC Viktoria Plzeň, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zápas se Slavií míří tisíce fanoušků Feyenoordu. Policie povolala posily z jiných krajů  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.