Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Hygienici a policisté vyrážejí na kontroly. Restauratéři musejí dohlížet na bezinfekčnost

Jedna až dvě kontrolní skupiny hygieniků s policisty budou během dneška k vidění v každém okrese ČR. Jak naší redakci potvrdil mluvčí pražské hygienické stanice Zbyněk Boublík, kontroly budou probíhat i v Praze. Dnešní kontroly jsou součástí větší akce, která je korigovaná ministerstvem zdravotnictví. Kontroloři budou dohlížet na dodržování opatření, která byla přijata kvůli situaci v souvislosti s šířením covidu.

Kontrola bezinfekčnosti v restauracích i na sportovištích

Kontrolní skupiny hygieniků a policistů budou kontrolovat pravděpodobně kavárny, restaurace a bary. Zaměřit se však mohou také na vnitřní sportoviště, fitness centra či kulturní organizace.

Restauratéři musejí od začátku týdne kontrolovat doklady o bezinfekčnosti hostů. Zákazníci, kteří nejsou očkovaní nebo neprodělali covid před méně než půl rokem, u sebe při návštěvě restaurace musejí mít potvrzení o negativním testu, jinak by je personál neměl obsloužit. Také ve vnitřních sportovištích by lidé měli prokázat bezinfekčnost a při skupinových lekcích dodržovat rozestupy.

„Ze strategických neříkáme, kde a co proběhne“

„Běžně hygienici s policisty udělají 1200 až 1500 kontrol za týden," sdělila již dříve hlavní hygienička ČR Pavla Svrčinová. Hygienici jsou podle ní často nevybíravým způsobem napadáni ze strany klientů i provozovatelů kontrolovaných zařízení.

V Praze tyto kontroly proběhnou stejně jako ve zbytku republiky. „Ze strategických neříkáme, kde a co proběhne,“ řekl dnes ráno pro Pražskou Drbnu mluvčí pražské hygienické stanice Zbyněk Boublík.

Další rozsáhlá kontrolní akce přijde v sobotu

Kontroly se v Praze dějí stejně jako v ostatních místech České republiky. „Pražská hygiena ve spolupráci s pražskými policisty tyto kontroly provádí,“ uvedl Boublík a jedním dechem dodal, že kontroly hygieniků probíhají každý den. „Dnešní kontroly jsou součástí větší tématické akce, která je korigovaná ministerstvem zdravotnictví. Každá krajská higienická stanice provádí v jeden okamžik nějakou kontrolu na svém území,“ doplnil.

Podle Boublíka je standardem, že hygienické stanice včetně té pražské provádějí kontrolní činnost v průběhu celého roku. Jak řekla hlavní hygienička ČR Pavla Svrčinová, další rozsáhlou kontrolní akci plánují hygienické stanice na tuto sobotu.

Ohodnoť článek

Foto Lokál

Štítky kontroly, hygiena, policie, restaurace, Praha, Krajská hygienická stanice, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, sportoviště, Pavla Svrčinová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

serrem na nejake predpisy budem je porusovat a zacnem jezdit vlevo, taky tak chci jezdit, je to takova ruska ruleta trefim netrefím neockovaneho nebo bez rousky. to by se asi tem odpiracum nelibilo.

Pátek, 5. listopadu 2021, 17:52Odpovědět

Hygienici a policisté vyrážejí na kontroly. Restauratéři musejí dohlížet na bezinfekčnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.