Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Gorilí celebrita Richard bude mít třicet let. Zoo chystá oslavu

Gorilí samec Richard z pražské zoologické zahrady oslaví 9. listopadu 30 let. Nebude to jediná listopadová oslava mezi lidoopi v Troji. 17. listopadu totiž uplyne přesně rok ode dne, kdy se v Praze narodil malý orangutan Kawi. Společná oslava obou krásných výročí proběhne 13. listopadu přímo v pražské zoo.

Oslava proběhne 13. listopadu

Dnes už slavný gorilí samec Richard se narodil 9. listopadu 1991 v německém Frankfurtu nad Mohanem. Do Prahy přijel v listopadu 2003, aby se zde stal novým vůdčím samcem skupiny goril.

Gorily, ale i orangutani, dostanou v rámci oslavy narozeninové překvapení, návštěvníci se pak budou moci dozvědět něco o životě lidoopů v Praze, ale i o gorilách v Africe a orangutanech na Sumatře. V oslav se zájemci mohou zapojit do výtvarné soutěže o nejlepší narozeninové portréty Richarda a Kawiho.

Oslavenci dostanou dárky

V sobotu 13. listopadu návštěvníky čeká výklad během předávání narozeninových překvapení pro dva oslavence. V deset hodin dopoledne proběhne předání narozeninového prvku orangutaní rodině s odborným výkladem o orangutanech. Následně budou vítězům soutěže o nejlepší portrét Kawiho předány ceny.

Ve tři hodiny proběhne předání narozeninového dárku Richardovi a členům gorilí skupiny doplněné odborným komentářem. Po předání dárku budou obdarování i vítězové soutěže o nejlepší portrét Richarda. Od deseti dopoledne do čtyř hodin odpoledne bude pro návstěvníky Pavilonu goril připraven doprovodný program na téma lidoopi v ohrožení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tereza Mrhálková, Petr Hamerník, Zoo Praha

Štítky zoo, gorily, orangutani, lidoopi, oslava, Praha, slavnost, ZOO Praha, gorila, Troja, portrét, soutěž, celebrita, Frankfurt nad Mohanem, Afrika, Sumatra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gorilí celebrita Richard bude mít třicet let. Zoo chystá oslavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.