Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Prezident Zeman zůstává v nemocnici osmý den. Navštívila ho manželka Ivana i kancléř Mynář

Prezident Miloš Zeman stále zůstává v Ústřední vojenské nemocnici (ÚVN), kde jej navštívila jeho žena Ivana a kancléř Vratislav Mynář. Kvůlu dehydrataci zůstává Zeman hospitalizován již osmý den. Pražský hrad označuje jeho týdenní pobyt v nemocnici za rekondiční. Podle mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka má ve středu Zeman na zámku v Lánech naplánovány tři schůzky se zástupci vlády a opozice.

Nejdelší Zemanův pobyt v nemocnici

Kromě manželky Ivany a kancléře Mynáře Zemana v nemocnici navštívili i další pracovníci Pražského hradu, kteří do nemocnice přinesli i dva velké koše s květinami.

Pro Zemana je aktuální pobyt v nemocnici nejdelší za jeho působení v prezidentském úřadě. Do ÚVN nastoupil v úterý 14. září. Podle Pražského hradu jde o plánovaný pobyt. První oficiální informaci o něm ale zástupci vydali až dva dny poté, co prezident absolvoval vyšetření, a to včetně sonografie nebo krevních odběrů.

Prezident je z dosud neznámého důvodu v nemocnici. Jeho zdraví budí pozornost dlouhodobě

Podle mluvčí Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) Jitky Zinke byl dnes v dopoledních hodinách hospitalizován prezident Miloš Zeman. Bližší informace s odkazem na zákon však nesdělila. Ani Pražský hrad převoz prezidenta do ÚVN nezdůvodnil. Jako první...

V tiskové zprávě uvedl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček, že vyšetření prezidenta neodhalila žádné problémy, které by ho ohrožovaly na životě. Lékaři zjistili, že byl Zeman dehydratován a mírně vyčerpán. Prezident se dlouhodobě léčí s neuropatií nohou a cukrovkou. Kvůli potížím s nohama začal letos používat invalidní vozík.

Prezidenta navštívila dcera Kateřina i premiér Babiš

Kromě maželky Ivany a kancléře Mynáře za prezidentem do nemocnice přijela také jeho dcera Kateřina, bývalý prezident Václav Klaus, premiér Andrej Babiš (ANO) nebo kardinál Dominik Duka.

Má znát veřejnost důvod Zemanovy hospitalizace? Experti se neshodují

Experti se neshodují na tom, zda má veřejnost právo na informace o důvodu hospitalizace prezidenta Miloše Zemana. Zatímco advokát Tomáš Sokol to kategoricky odmítá kvůli právu na soukromí, poradce pro otevřenost veřejné správy Oldřich Kužílek...

Ve středu Zemana čekají schůzky s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO), předsedou ODS Petrem Fialou a šéfem SPD Tomiem Okamurou. „Plánovaný středeční program platí,“ uvedl dnes Ovčáček. Ve čtvrtek se měl Zeman setkat na pravidelné schůzce s předsedou sociální demokracie Janem Hamáčkem. Setkání ale bylo přesunuto na příští středu.

Ohodnoť článek

Foto Pražský hrad - Kancelář prezidenta republiky

Štítky ČR, Zeman, zdraví, prezident, ÚVN, Miloš Zeman, nemocnice, Vratislav Mynář, Ústřední vojenská nemocnice, Jiří Ovčáček, Pražský hrad, Zámek Lány, Andrej Babiš, ANO 2011, Václav Klaus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Zeman zůstává v nemocnici osmý den. Navštívila ho manželka Ivana i kancléř Mynář  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.