Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Pražském hradě proběhne festival minipivovarů. Představí se na něm padesát výrobců

Již devátý ročník Festivalu minipivovarů na Pražském hradě letos bude pořádat Českomoravský svaz minipivovarů. Kvůli koronaviru se loni festival nekonal, většinou býval v polovině června. Letos se uskuteční v pátek 24. září a v sobotu 25. září. Představí se na něm padesát výrobců, včetně tří výrobců ze Slovenska. Uvedl to prezident svazu Jan Šuráň. Ten sice za několik dní skončí na postu prezidenta svazu, tuto akci chce ale pořádat i nadále.

Rozhodli jsme se uspořádat festival minipivovarů jako přehlídku a prezentaci minipivovarů. Abychom dokázali, že ještě žijeme, že nás covid nezlomil,“ řekl Šuráň. Dříve bývalo na akci minipivovarů více, naposledy jich bylo 66 českých a tři partnerské z Německa. Snížení počtu výrobců je z bezpečnostních důvodů kvůli koronaviru.

Omezený počet vstupenek a degustace piva zdarma

Vstupenek nebude jako každoročně 1250, ale na každý den pouze 850. Budou stát 600 korun, což je zdražení o 100 korun. Po zaplacení vstupného bude degustace piva zdarma. Z hygienických důvodů bude možnost pít pivo z plastových kelímků, dříve se čepovalo pouze do skla. Každý z výrobců představí dva vzorky piva. Návštěvníci se mohou těšit na Pivovar Máša, Volt, Antoš, Hrádek, Bartoš nebo Kocour Varnsdorf. Měli by také přijet zástupci tří pivovarů ze Slovenska. „Doufáme, že přijedou, protože koronavirová situace se mění každý den,“ doplnil.

V současnosti je podle svazu v Česku kolem 480 minipivovarů. Minipivovar může ročně vyrobit maximálně deset tisíc hektolitrů piva, přičemž na toto množství se vztahuje nejnižší spotřební daň. Pokud by vyrobil více, již o minipivovar nejde.

V příštím týdnu bude mít svaz valnou hromadu, kde zvolí nové vedení. Šuráň svou funkci již obhajovat nebude.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Festival minipivovarů na Pražském hradě, Michaela Szkanderova

Štítky ČR, pivo, zábava, koronavirus, minipivovar, Pražský hrad, festival, Jan Šuráň, COVID-19, Slovensko, Německo, Volt Europa, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Pražském hradě proběhne festival minipivovarů. Představí se na něm padesát výrobců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.