Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Mami, neumírej, slyšeli policisté. Pak spolu se záchranáři ženě zachránili život

Ve středu 4.. prosince krátce po půl druhé odpolední volala žena z Prahy 6 na linku 155, aby oznámila, že její sedmdesátiletá maminka během oběda znenadání spadla ze židle a nejevila známky života. Na místo vyrazili záchranáři a policejní hlídka, která se nacházela poblíž.

Policisté byli na místě do několika málo minut, a tak ze služebního vozu vzali defibrilátor a vydali se do čtvrtého patra, kam je poslal partner indisponované ženy. „Po příchodu do bytu policisté slyšeli pláč a slova „mami, neumírej.“ V obývacím pokoji pak spatřili ženu, která se snažila o resuscitaci své maminky," popsala situaci policejní mluvčí Hana Křížová.

Policisté ověřili, že žena skutečně nemá hmatatelný tep a okamžitě zahájili nepřímou srdeční masáž. Jeden z policistů masíroval hrudník a druhý připravoval defibrilátor, který použili a dále pokračovali v resuscitaci. Když na místo dorazil lékař a záchranáři, připojili na vlastní defibrilátor a pokračovali v lékařských úkonech. Na nepřímé srdeční masáži se po celou dobu střídali zdravotníci spolu s policisty z pohotovostní motorizované jednotky.

„Asi po dvaceti minutách se podařilo u ženy obnovit základní životní funkce, nicméně její stav byl stále velmi vážný, proto museli záchranné složky v resuscitaci pokračovat. Po dalších dvaceti minutách se ženu podařilo stabilizovat a zdravotníci ji mohli převézt do nemocnice k navazující péči," uvedla mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky záchrana života, zásah, policie, resuscitace, záchranáři, Praha 6, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Mami, neumírej, slyšeli policisté. Pak spolu se záchranáři ženě zachránili život  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.