Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Velikonoční nadílku dnes dostala také zvířata v pražské zoo

Také zvířata v pražské zoo dnes dostala velikonoční nadílku. Například lachtani si pochutnali na rybách, které byly zamražené do tvarů beránků, lední medvědi dostali kromě mražených ryb také proutěná vejce podobně jako slon Max, který zároveň oslavil své páté narozeniny. Zvířata má zvláštní krmení zabavit a zkrátit jim dlouhou chvíli, uvedla mluvčí pražské zoo Lucie Dosedělová.

Zoologické zahrady jsou již několik měsíců pro běžné návštěvníky uzavřeny. Podle mluvčí Zoo Praha některým zvířatům přítomnost návštěvníků chybí. Například lachtani dnes novináře hned zpozorovali a plavali k nim.

Proutěná vejce i pomlázky

Velikonoční krmení se líbilo lachtanům, za zmraženými rybami skákali do vody. Největší samec, kterému přezdívají Meloun a váží skoro tři metráky, na pokyn chovatele dokonce mručel, nechal si vleže prohlédnout ploutve nebo vlezl na váhu. Za to dostal mraženou odměnu.

Papoušci patagonští zase dostali velikonoční pomlázky, do kterých byly zapleteny rozkvetlé větvičky, poté si s nimi hráli a cupovali je. Chovatelé připravili velikonční nadíku také pro lední medvědy, a to ve formě mražených ryb s červenou řepou a proutěná vejce. Pro želvy bylo přichystané zase osení. 

Medvědi si s tím vystačí hodiny. Hodně u nich vede proutí, rozebírají ho do posledního kousku,“ řekla novinářům Dosedělová.

Oslava pátých narozenin slona Maxe

V Údolí slonů chovatelé velikonoční pomlázku zároveň spojili s oslavou pátých narozenin slona Maxe. Ten do historie pražské zoo vstoupil jako první slůně, které se zde nejen narodilo, ale také bylo v zoo počato. Vedle devíti obřích pomlázek dnes sloni dostali také 18 piňát ve tvaru vejce vyhynulého ptáka moa, která chovatelé naplnili senem a granulátem.

Zábavné krmení je součástí takzvaného enrichmentu, tedy způsobu, jak zvířatům vyplnit volný čas, zpestřit prostředí či povzbudit jejich fyzickou i mentální aktivitu. Pečovatelé připravují zvířatům různé formy zábavy skoro každý den, nejen na Velikonoce. Podle mluvčí je to i způsob, jak zvířata připravit na pravidelné zdravotní prohlídky.

Ohodnoť článek

Foto Zoo Praha

Štítky ČR, zábava, zvířata, příroda, Praha, zoo, Velikonoce, ZOO Praha, ryby, narozeniny, vejce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční nadílku dnes dostala také zvířata v pražské zoo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.