Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hlavní město podpoří kontaktní centra pro lidi ohrožené bytovou nouzí v Praze 3 a Praze 7

Pražští radní dnes projednali poskytnutí neinvestiční účelové dotace ve výši přibližně 3,9 milionu korun na personální zajištění provozu kontaktních míst pro bydlení v Praze 3 a Praze 7 do konce roku 2022. Ve čtvrtek bude tento materiál schvalovat zastupitelstvo.

Projekt se zaměřuje na osoby ohrožené a potenciálně ohrožené bytovou nouzí, jako jsou například nízkopříjmoví senioři, invalidé nebo rodiče samoživitelé.

Kontaktní místa pro bydlení jsou jedním z prioritních nástrojů řešení bytové nouze na území hlavního města. „Nabízejí či budou nabízet dávkové, dluhové a právní poradenství, realitní zprostředkování a pomůžou zájemcům se zorientovat v nabídkách bytů nebo vyplnit žádost o byt ve správě městské části nebo magistrátu,“ uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman a doplnil, že místa jsou středobodem projektu integrovaného systému řešení bytové nouze, který Praha realizuje od roku 2020 do roku 2022 z dotace z Operačního programu Zaměstnanost.

„Při řešení příčin i důsledků bezdomovectví se inspirujeme úspěšnými tuzemskými i zahraničními projekty. Kontaktní centra pro bydlení jsou základním prvkem systému řešení bytové nouze například ve Skotsku,” uvedl radní pro oblast bydlení a transparentnosti Adam Zábranský.

Praha 3 i Praha 7 už dříve deklarovaly ochotu řešit bytovou nouzi ve spolupráci s hlavním městem uzavřením Memoranda o spolupráci při řešení bytové nouze na území hlavního města Prahy. Příspěvek na provoz kontaktních center pro bydlení v budoucnu dostanou i další městské části, které se zapojí do projektu hlavního města. Na území hlavního města je dle odhadů přes 12 tisíc lidí ohrožených závažnou bytovou nouzí.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky byty, bydlení, kontaktní centra, Praha, hlavní město, projekt, Vít Hofman, Adam Zábranský, Skotsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hlavní město podpoří kontaktní centra pro lidi ohrožené bytovou nouzí v Praze 3 a Praze 7  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.