Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pražská tržnice slaví 125 let od svého otevření. Nabídne koncerty, cirkusovou show i představení pro děti

Pražská tržnice oslaví v sobotu 125 let od svého otevření a v souvislosti s tímto výročím je pro návštěvníky připraven bohatý program a také občerstvení. Součástí programu bude třeba odhalení naučné stezky se čtrnácti zastaveními, která návštěvníky seznámí s historií bývalých městských jatek. Uskuteční se také divadelní představení, cirkusová show, koncerty a další. Celodenní program vyvrcholí rozsvícením světelné instalace Michala Škapy.

Cirkusová show, koncerty i program pro děti

V areálu bude probíhat také festival malých pivovarů Pivo v Tržnici. K ochutnání budou na čepu mimo jiné speciální piva Holešovickej beyk a Holešovická APA.

Do programu oslav se zapojily vesměs kulturní subjekty, které v areálu působí - Burza #4, Jatka 78, Trafo gallery, a také třeba Ministerstvo zemědělství, které před oblíbeným zeleninovým tržištěm v hale č. 22 nabídne své pojízdné muzeum nebo trenažér dojení krav pro děti.

Během dne se před divadlem Jatka 78 odehraje dětské představení O kohoutkovi a slepičce, a také cirkusová pouliční show souboru Cirk La Putyka.

Otevřeno bude nadále Bienále současného umění, v Trafo gallery bude k vidění výstava malíře Martina Salajky. Komunitní prostor H40 nabídne keramickou dílnu nebo prohlídku prostor zaměřených na virtuální realitu a 3D tisk.

Vyvrcholením programu bude k večeru slavnostní rozsvícení neonového díla od výtvarníka Michala Škapy, které vzniklo u příležitosti oslav ve spolupráci se Signal festivalem.

Oslavy a koronavirus

Původní plány a oslavy výročí překazila epidemie koronaviru. Kromě zítřejší kace budou oslavy 125 let pokračovat i v říjnu, pokud to epidemiologická situace dovolí.

V říjnu se mohou diváci těšit třeba na rekonstrukci výstavy Forum 88', která se v areálu uskutečnila v roce 1988 nebo na znovuuvední představení Mše za duše, které připravilo divadlo Jatka 78.

Areál Pražské tržnice má stejně jako holešovické Výstaviště tu výhodu, že se z velké části rozkládá pod širým nebem. Díky tomu se tu mohou konat takové akce, jako jsou sobotní oslavy založení areálu, a to i přes zpřísněná koronavirová opatření. Pestrý program pro všechny generace nabídne kulturní i gastronomické zážitky a já se těším, že si společně užijeme začátek babího léta,“ říká náměstek primátora Pavel Vyhnánek, který má Pražskou tržnici a její rozvoj ve své gesci.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com/prazskatrznice

Štítky kultura, Pražská tržnice, výročí, koncert, představení, slavnost, Michal Škapa, naučná stezka, divadelní představení, pandemie covidu-19, Pavel Vyhnánek, Signal festival, Cirk La Putyka, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská tržnice slaví 125 let od svého otevření. Nabídne koncerty, cirkusovou show i představení pro děti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.