Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Prahou projdou milovníci konopí. Million Marihuana March volá po jeho legalizaci

Už tuto sobotu se v Praze uskuteční Million Marihuana March, což je každoroční demonstrace a happening za legalizaci konopí, který se pravidelně koná ve stovkách měst po celém světě. Součástí tohoto globálního protestu je i pražský průvod a následný kulturní happening, jehož cílem je nejen poukázat na možnosti využití konopí, které jsou podle organizátorů mimořádné.

Sobotní průvod Prahou

Organizátoři akce chtějí tímto způsobem poukázat na zastaralou a neefektivní legislativu konopí a nabídnout i možná řešení a představit možnosti využití konopí, které je podle nich mimořádné, v mnoha odvětvích průmyslu.

Průvod městem začne v sobotu 5. září v jednu hodinu odpoledne na Karlově náměstí v Praze. Právě odtud se za hudebního doprovodu vydají demonstranti centrem města. Organizátoři chtějí tímto způsobem nenásilně, avšak hlasitě projevit nesouhlas s kriminalizací konopí a jeho uživatelů.

Podívejte se na celou trasu průvodu, v jehož souvislosti jsou v platnosti dopravní opatření. „V trase vyjížďky je povolen pohyblivý zábor komunikací, na dobu nezbytnou pro průchod účastníků akce a průjezd doprovodných vozů budou komunikace postupně dočasně uzavírány. Akce je zajištěna asistencí Policie ČR, Městské policie hl. m. Prahy a pořadateli,“ uvedl mluvčí magistrátu Vít Hofman.

„V rámci mimořádných opatření ke zmírnění dopadu epidemie koronaviru platných od 1. září 2020 se účastníkům doporučuje mít během akce zakrytý nos a ústa rouškou, maskou, šátkem nebo šálou,“ uvádějí organizátoři.

Happening a besedy na Střeleckém ostrově

Odpolední kulturně vzdělávací happening se letos uskuteční v rámci ekofestivalu Greenfest, který se od pátku koná na Střeleckém ostrově. Součástí festivalu jsou stavitelské workshopy, přednášky, promítání filmů, konopná poradna, doprovodný program pro děti a pestrý hudební doprovod.

Sobotní program na hlavním pódiu:
15:00 – 17:00 MessenJah, Cocoman, Dr Kary, Dorsey & Selector Boldrik
17:15 – 18:45 Dj IA
19:00 – 20:30 Dj Mikkim
20:30 – 21:30 Dj Voita

V sobotu od půl páté odpoledne proběhne v malém sále v přízemí Paláce Žofín odborná beseda o současné legislativě, která zakončí soubor přednášek odborníků na téma konopí a udržitelnost ekologického zemědělství, stavitelství, potravinářství a dalších průmyslových odvětví. Celé pásmo přednášek bude přenášeno živě na internetu.

Hosty odborné besedy budou Jindřich Vobořil, odborník na drogovou problematiku a bývalý protidrogový koordinátor, Rita Kočárová, výzkumnice terapeutického seberozvojového potenciálu psychedelik, Robert Veverka, předseda spolku Legalizace.cz a expert na reformu drogové politiky a Jana Michailidu, vedoucí expertního týmu Návykové chování v České pirátské straně.

Ohodnoť článek

Foto legalizace.cz, Marek Rebros

Štítky marihuana, legalizace, festival, Praha, konopí, happening, přednáška, pandemie covidu-19, Jana Michailidu, Robert Veverka, Vít Hofman, Jindřich Vobořil, Střelecký ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Prahou projdou milovníci konopí. Million Marihuana March volá po jeho legalizaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.