Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pomozte najít pachatele, který rozmisťuje návnady na psy. Odměna je deset tisíc

V okolí sídliště Háje se v uplynulých dnech objevilo několik případů psů, kteří snědli návnady s rybářským háčkem. Vedení Prahy 11 nabízí 10 tisíc korun tomu, kdo podá informace, které povedou k dopadení pachatele.

Špek, silon a rybářský háček

V lokalitě sídliště Háje na Praze 11 se začaly objevovat případy psů, kteří snědli návnadu pohozenou v trávě. Návnada je pohozená v trávě a vypadá tak, že do sýru nebo špeku je umístěn rybářský háček se silonovým lankem. Městská část vybízí pejskaře ke zvýšené opatrnosti a rada městské části nabízí 10 tisíc korun za informace, které povedou k dopadení pachatele.

Při nalezení návnady volejte na linku 158, policie návnadu zaeviduje a zkontroluje okolí pro případ, že by se v něm nacházely další. Pokud budete muset se svým psem navštívit veterináře, schovejte si veškerou dokumentaci a tu posléze zaneste na Policii. Policie dokumenty zaeviduje pro vyčíslení celkové škody a můžete taktéž podat trestní oznámení.

Za lanko v žádném případě netahat

Na návnady narazila Nikola Burešová, majitelka dvou psů. „Oba dva to snědli, jednomu se mi to podařilo ještě vytáhnou z tlamy, takže snědl jenom návnadu, ale háček už ne, druhý to bohužel spolkl celé,“ uvedla pro server iDnes.cz. Následoval zákrok veterináře, který psa zachránil. Za rentgen, anestetika, pumpování žaludku a hospitalizaci zaplatila Nikola Burešová 6 tisíc korun.

Jestli jsou návnady otrávené, městská část ani policie neví. Pokud pes návnadu sní, je třeba silonové lanko držet tak, aby se neposouvalo dopředu ani dozadu a okamžitě vyhledat veterinářskou pomoc. Rozhodně se nedoporučuje snažit se lanko vytáhnout z krku, došlo by tím k roztržení jícnu psa

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská část Praha 11

Štítky pes, návnada, krimi, odměna, pachatel, Háje, Praha, policie, městská část

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomozte najít pachatele, který rozmisťuje návnady na psy. Odměna je deset tisíc  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.