Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Od úterý hrozí vedra. V Praze bude platit zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech

V úterý odpoledne budou teploty na většině území Čech a Moravy přesahovat 31 stupňů Celsia. Na základě výstrahy před nebezpečím požáru, kterou dnes vydal Český hydrometeorologický ústav, bude proto od 28. července až do odvolání na území Prahy platit nařízení týkající se zákazu rozdělávání ohňů na vybraných místech.

Jako riziková místa se berou lesy, lesoparky, louky, zahrady a parky. V těchto místech je od úterý zakázáno rozdělávat oheň, kouřit, používat pyrotechniku nebo používat jakákoliv zápalná zařízení.

Varování meteorologů před vysokými teplotami platí pro úterní odpoledne pro celé Čechy s výjimkou Karlovarského kraje a také pro jižní a střední Moravu. „Výjimečně mohou teploty překročit i 34 stupňů Celsia, zejména ve středních Čechách,“ varují meteorologové. Lidem doporučují dodržovat v horku pitný režim a omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách.

Foto HZSLK

Štítky ČR, počasí, požár, vedra, Praha, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Morava, Karlovarský kraj, Střední Morava, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martina María

Ok, víme od kdy, ale do kdy??

Pondělí, 27. července 2020, 13:53Odpovědět

Od úterý hrozí vedra. V Praze bude platit zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.