Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Podnikatelé v Praze 4 zaplatí nižší nájem. Radnice tak podpoří ty, kteří museli zavřít nebo omezit provoz

Podnikatelé v Praze 4, kteří sídlí v nebytových prostorách patřících radnici, dostanou za březen a duben slevu na nájmu. Radnice tak chce podpořit živnostníky postižené opatřeními proti šíření koronaviru. Sleva se bude týkat podnikatelů, kteří kvůli nouzovému stavu museli zavřít nebo výrazně omezit svůj provoz. Dnes to sdělil mluvčí radnice Jiří Bigas. Nájemné odpouští podnikatelům také další radnice včetně magistrátu, který navíc v programu COVID Praha uvolnil pro podnikatele 600 milionů korun.

„Kompletně zavřené provozovny budou moci žádat o nejvyšší možnou slevu na nájmu. Ty, které musely částečně omezit svůj provoz, budou moci využít snížení nájmu o čtyřicet procent," uvedl místostarosta Michal Hroza (TOP 09).

Živnostníci mohou dosáhnout na odpuštění nájmu ve výši až 70 procent. Postižené podniky se budou dělit do několika skupin podle toho, jak se jich nařízení vlády dotkla. Opatření není plošné, podnikatelé tedy o slevu budou muset požádat. Podmínkou k získání slevy na nájmu je bezdlužnost a nájemník nesmí být v době žádosti ve výpovědní lhůtě.

Propad produkce malých a středních podniků v celé Praze za dva měsíce koronavirové krize bude podle analýzy společnosti PricewaterhouseCoopers (PwC) vytvořené pro magistrát zhruba 200 miliard korun. V dalších 12 měsících pak dalších 400 až 560 miliard.

Autoři | Foto Praha 4

Štítky koronavirus, nájem, sleva, omezení, Praha, PricewaterhouseCoopers, TOP 09, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podnikatelé v Praze 4 zaplatí nižší nájem. Radnice tak podpoří ty, kteří museli zavřít nebo omezit provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.