Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Přečtěte si, jak zvládají osoby bez domova ubytování v hotelu Czech Inn

Maltézská pomoc již druhý týden zajišťuje spolu s dalšími organizacemi provoz ubytování pro osoby bez domova. Přečtěte si, jak to vypadá v hotelu po dvou týdnech od otevření.

Kapacita hotelu je naplněna

Ubytováno bylo celkem 63 lidí a kapacita hotelu je tak naplněna. Většina klientů se už zabydlela a ve svém dočasném domově si zvykla. Klienti se chovají velmi slušně. Mnoho z nich se dokonce zapojilo do každodenního provozu hotelu. „Jedna z našich klientek má na starosti praní prádla, jiný klient úklid kuchyňky a třídění šatníku a další se zase střídají v mytí chodeb a pravidelně dezinfikují kliky," popisuje za Maltézskou pomoc Barbora Deutschová.

„Na hotelu jsou ubytováni ti lidé z ulice, kteří jsou současnou situací nejvíce ohroženi, tedy osoby se zdravotními problémy a senioři. Někteří ze seniorů jsou už v pokročilém věku a potřebují tak pomoct s hygienou. Role pečovatelky se k našemu překvapení zkušeně ujala ubytovaná klientka a každý večer svým spolubydlícím s hygienou ochotně pomáhá," vysvětluje další zástupkyně společnosti Radka Vališková.

Jak zahnat nudu?

Postaráno je ale i o další, kteří potřebují pomoc. „Jeden z našich klientů je upoután na vozík, jiní mají bércové vředy, dekubity, další pán je těžký diabetik. O všechny se starají Medici na ulici, kteří docházejí do hotelu třikrát týdně. V případě potřeby mohou ubytovaní využít i služeb psychologa, ortopeda či chirurga," popisuje problémy klientů Barbora Deutschová a dodává, že je u klientů sledováno i to, zda některý z nich nevykazuje známky nákazy koronavirem a každý den den je všem změřena teplota.

„Dočasným domovem našich klientů je hotel, a pokud nemají nutný důvod k jeho opuštění, musí se zdržovat převážně ve svých pokojích. Brzy jsme proto začali řešit jednoduchou otázku: Jak jim pomoci překonat nudu? Začali jsme proto shánět knihy, časopisy a hry," uvedla Radka Vališková. V plánu jsou tematické přednášky, online poradenství nebo psychologická podporu. „Hotel v tuto chvíli funguje jako svépomocná komunita. Kdo může, přiloží ruku v dílu," uzavírá Vališková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto maltezskapomoc.cz

Štítky bezdomovci, ubytování, hotel, Praha, domov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přečtěte si, jak zvládají osoby bez domova ubytování v hotelu Czech Inn  |  Společnost  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.